Hopp til innhold

Fire rumenere pågrepet for kortsvindel

Fire rumenere har drevet omfattende svindel flere steder i Norge og ble oppdaget av vektere på kjøpesenteret Moa i Ålesund.

Kjøpesenter på Moa i Ålesund

ARKIVBILDE: Innendørs på kjøpesenteret på Moa i Ålesund.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Onsdag 16. desember varslet vektere på kjøpesenteret Moa politiet etter at flere rumenere var innom butikker på senteret og oppførte seg merkelig.

De plukket ut dyre varer som de forsøkte å betale med forskjellige kort.

Der kortene ble avvist gikk de videre til neste butikk.

Pågrepet av politiet

På noen butikker lyktes de fire med å få større transaksjoner gjennom.

Politiet skriver i en pressmelding at de senere på kvelden pågrep de fire, tre menn og en kvinne. Det ble samtidig gjort betydelige beslag av eksklusive varer både klær, Apple-produkt, parfymer og klokker.

– Vi har grunn til å tro at aktiviteten med kortsvindel har pågått over to dager i Ålesund og flere dager i Bergen og Stavanger, sier politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland.

Vil ha tips

Kortsvindel er en type svindel hvor et falskt, stjålet eller kopiert kreditt- eller debetkort blir brukt til å kjøpe varer og tjenester. Dette er en form for kriminalitet som ofte blir utført av profesjonelle og organiserte kriminelle grupper og som har økt i omfang de siste årene.

Politiet ønsker nå tips fra butikker i Ålesundsområdet som denne uken har opplevd at utenlandske personer har forsøkt å kjøpe dyre gjenstander med kredittkort som har blitt avvist.

De fire rumenerne blir fredag ettermiddag fremstilt for fengsling.