NRK Meny
Normal

Fikk beskjed om å ikke svare LOs Sommerpatrulje

LOs Sommerpatrulje vil rapportere en bedrift i Kristiansund til Arbeidstilsynet etter at de ansatte hadde fått beskjed om å ikke svare hverken ja eller nei på noe av det patruljen spurte om.

LOs sommerpatrulje

LOs Sommerpatrulje er glad for at flesteparten av arbeidsgiverne har orden på arbeidsforholdene, men problemer rundt verneombud øker.

Foto: Kristin Granbo / NRK

LOs Sommerpatrulje besøker ungdom i arbeid om sommeren for å sjekke om arbeidsforholdene deres er gode etter dagens lovverk og avtaler.

Tirsdag besøkte de flere kommuner på Nordmøre. Etter besøket på 105 bedrifter resulterte besøket i en bruddprosent på 27,6 prosent. Her var det mange bedrifter som manglet verneombud, og som også hadde mangelfull informasjon om verneombud.

Andre problemer som møtte patruljen var ungdom som ikke fikk pauser, og lange arbeidsdager med lave lønninger.

En bedrift vil bli meldt til Arbeidstilsynet etter besøket fra LO.

Kent Logan Jelle

Kent Logan Jelle og de andre i Los Sommerpatrulje reiser i sommer rundt og sjekker arbeidsforholdene til ungdom.

Foto: Roger Oldeide

– Vi var på en bedrift i Kristiansundsområdet hvor de ansatte hadde fått beskjed om å ikke svare hverken ja eller nei på det vi spurte om. Dette høres ut som noe som vi ikke kan unnlate å rapportere til Arbeidstilsynet, skriver LOs faglige ungdomssekretær i Møre og Romsdal, Kent Logan Jelle, i en pressemelding.