Hopp til innhold

Ekstrem skuffelse i Molde - Dette er et svik, sier Molde-ordføreren

Mens sjampanjen sprettes i Kristiansund er skuffelsen minst like stor i Molde. Ordfører i Molde, Jan Petter Hammerø raser mot helseministeren og kaller innholdet i dagens brev for et svik mot innbyggerne i Romsdal.

Jan Petter Hammerø
Foto: Roar Strøm / NRK

Molde-ordfører Jan Petter Hammerø er ikke nådig i sin karakteristikk av brevet fra helseministeren. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil utsette byggingen av nytt sykehus i Molde til 2018. Dette kaller Hammerø et svik.

– Dette er et rent svik mot innbyggerne i Romsdal. Det er løftebrudd så det monner. Vi har fått skriftlige lovnader om nytt sykehus. Nå slår helseministeren beina under all planlegging, og da er dette et stort svik, sier ordfører i Molde Jan Petter Hammerø.

Nytt sykehus i det blå

Jan Petter Hammerø sier nå at planene om nytt sykehus i Molde kan være helt i det blå. Akkurat nå er det ikke sikkert at det blir nytt sykehus i Molde i det hele tatt.

– Dette kan bety at det aldri blir noe nytt sykehus i Molde. Det står i brevet at innholdet og konseptet skal vurderes på nytt. Her ligger en kritikk mot Helse Midt-Norge. Da må jo de gå i seg selv og se hva de har gjort.

Video Slik jubler de i Kristiansund

Ordfører Per Kristian Øyen og barnelege Martin Unger i Kristiansund sprettet sjampanjen da de leste brevet fra helseministeren.

–Ingen sunn fornuft

Molde-ordføreren karakteriserer brevet fra ministeren som ren partipolitikk og blottet for sunn fornuft. Han sier dette nå går ut over de som bor i Romsdal

– Det føles som om de ofrer Molde for å få til en løsning på Nordmøre. Det står at vi skal flikke på det gamle sykehuset. Vi skal bruke opp mot 500 millioner kroner på å få dette sykehuset brukbart. Det er bortkasta penger, sier Moldeordfører Hammerø.

– Uakseptabel tilbakemelding

Raseriet er ikke mindre blant de ansatte ved sykehuset i Molde. Tor Rune Årø er tillitsvalgt for sykepleierne. Han sier at de ansatte i Molde er svært, svært skuffet i dag.

– Vi er ekstremt skuffet. Denne tilbakemeldingen fra helseministeren er helt uakseptabel. Nå er alt i det blå. Hun sier rett ut at Helse Midt-Norge ikke har gjort jobben sin. Vi rykker tilbake til start. Vi har hatt en opprivende konflikt mellom Nordmøre og Romsdal. Den har vart over tid. Hvem skal plastre desse såra her? Det vil være interessant å se, sier Årø.

Les hele brevet fra helseministeren.

Video HELSEMINISTEREN GRUNNGIR UTSETTELSESVEDTAK

Her forklarer helseministeren hvorfor hun utsetter byggingen av nytt sykehus i Molde.

– Springer fra løftene sine

Også de ansatte reagerer sterkt på at det nå skal brukes store ressurser på å flikke på det gamle og slitte sykehuset på Lundavang i Molde. Tor Rune Årø kaller dette et løftebrudd.

– Det er helt uholdbart å flikke på sykehuset på Lundavang i Molde. Jens Stoltenberg, Sylvia Brustad, Bjarne Håkon Hansen og Anne-Grethe Strøm-Erichsen har lovt oss et nytt sykehus i Molde. Nå springer de fra løftene sine og de lyver oss rett opp i ansiktet, sier Årø.

Kyss, klapp, klem og tårer i Kristiansund

I Kristiansund klemmer de sykehusansatte. De smiler, for føde- og akuttfunksjonene er fredet. På rådhuset i Kristiansund ble også sjampanjen sprettet onsdag ettermiddag.

– Jeg syns det var hyggelige meldinger vi fikk fra Oslo i dag. Nå får vi arbeidsro. Nå tror jeg vi skal få bygge et godt sykehus i Kristiansund, sier Gunn Fagerli Johannessen ved sykehuset i Kristiansund.

– Hele engasjementet har virket. Det har vært viktig å vise hva befolkningen her står for. Og befolkningen vil ha trygghet. Her i Kristiansund er alle nå fornøyde. Alle jeg har sett nå i ettermiddag har smilt, sier barnelege Martin Unger.