NRK Meny

Obduksjonsrapporten: Døde trolig av hodeskader

Ole Marius Egset Stenby døde trolig av omfattende hodeskader. Det er konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten. Den 24 år gamle ålesundsmannen ble funnet død i Kenya søndag morgen.

Ole Marius Egset Stenby fra Ålesund ble drept i Kenya

FUNNET DØD: I dette huset ble nordmannen funnet død. Leiligheten ligger i fjerde etasje.

Foto: CHRISTINE PRÆSTTUN/PRIVAT / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Ifølge rapporten hadde Stenby også stikkskader på armene, forteller Dr. Johansen Oduor ved Nairobi City Mortuary til flere medier, deriblant NRK.

Ifølge kilder i Kenya skal disse skadene ha kommet under en slåsskamp med ei kvinne i huset onsdag 30. september flere dager før drapet.

Det gjenstår mye etterforskning og resultatene fra ytterligere undersøkelser er ventet om rundt tre måneder får NRK opplyst.

To personer i avhør

24-åringen ble funnet død i huset til en kenyansk venn i hovedstaden Nairobi søndag morgen, bare timer før han skulle returnere til Norge.

Ifølge VG mener politiet at Stenby arrangerte en hjemmefest sammen med den kenyanske kjæresten sin i leiligheten til en venn. Politiet leter nå etter kjæresten. En kilde i kenyansk politi sier til NRK at hun trolig er i kystbyen Mombasa.

Kenyansk media har tidligere meldt at fem personer er arrestert, men en kilde i kenyansk politi sier til NRK at dette ikke stemmer.

To personer sitter i varetekt, begge kjente Stenby, ifølge politikilden.

Sunnmøre politidistrikt har kontakt med mannens familie på Sunnmøre.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.