Obduksjonsrapporten: Døde trolig av hodeskader

Ole Marius Egset Stenby døde trolig av omfattende hodeskader. Det er konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten. Den 24 år gamle ålesundsmannen ble funnet død i Kenya søndag morgen.

Ole Marius Egset Stenby fra Ålesund ble drept i Kenya

FUNNET DØD: I dette huset ble nordmannen funnet død. Leiligheten ligger i fjerde etasje.

Foto: CHRISTINE PRÆSTTUN/PRIVAT / NRK

Ifølge rapporten hadde Stenby også stikkskader på armene, forteller Dr. Johansen Oduor ved Nairobi City Mortuary til flere medier, deriblant NRK.

Ifølge kilder i Kenya skal disse skadene ha kommet under en slåsskamp med ei kvinne i huset onsdag 30. september flere dager før drapet.

Det gjenstår mye etterforskning og resultatene fra ytterligere undersøkelser er ventet om rundt tre måneder får NRK opplyst.

To personer i avhør

24-åringen ble funnet død i huset til en kenyansk venn i hovedstaden Nairobi søndag morgen, bare timer før han skulle returnere til Norge.

Ifølge VG mener politiet at Stenby arrangerte en hjemmefest sammen med den kenyanske kjæresten sin i leiligheten til en venn. Politiet leter nå etter kjæresten. En kilde i kenyansk politi sier til NRK at hun trolig er i kystbyen Mombasa.

Kenyansk media har tidligere meldt at fem personer er arrestert, men en kilde i kenyansk politi sier til NRK at dette ikke stemmer.

To personer sitter i varetekt, begge kjente Stenby, ifølge politikilden.

Sunnmøre politidistrikt har kontakt med mannens familie på Sunnmøre.

Siste video/lyd

Jegarar i i Møre og Romsdal seier sal av skog øydelegg for jakt i distrikta. Statskog har snart selt all skog i Møre og Romsdal til private.
Så skal det handle om den omdiskuterte selfangsten. I Tjørvåg i Herøy ligg det einaste mottaket av sel i landet, og næringa har i mange år vore inne i ei laber utvikling. Men eigarane har likevel tru på framtida....
Legevakta i Ålesund flytta i dag inn i nye lokaler berre eit steinkast unnna dei gamle. Frå no av kan pasientar bli lagt inn for observasjon og behandling.