NRK Meny
Normal

Dømt for sovevoldtekt av lesbisk venninne

En mann i 20-årene fra Sunnmøre er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt venninnen sin etter en fest. Hun er åpent lesbisk.

Frostating lagmannsrett

Mannen er dømt til fire års fengsel i Frostating lagmannsrett for voldtekt.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det var i mai 2013 at voldtekten skjedde. De to hadde vært venner gjennom 10 år og var en del på fest sammen de senere årene. Venninnen i 20-årene var åpent lesbisk, noe kompisen kjente godt til, står det i premissene for dommen fra Frostating lagmannsrett.

Videre beskriver dommen at de etter en fest dro på nachspiel til en felles venn. Tiltalte og fornærmede la seg i gjestesengen sammen med en tredje festdeltaker. Denne mannen var overstadig beruset og falt ut av sengen. Han skal ikke ha husket noen ting av det som skjedde. Hendelsesforløpet er basert på tiltaltes og fornærmedes forklaringer.

Følte seg voldtatt

Kvinnen våknet av at den nå dømte mannen hadde samleie med henne. Hun klarte å avslutte det ved å vri seg unna mens hun lot som hun sov. Da han sovnet listet hun seg ut av sengen og fikk litt senere faren til å hente seg. Senere den dagen sendte kvinnen tekstmelding til kompisen der hun skrev at hun følte seg sviktet og trodde at hun hadde sovnet i trygge hender, men følte seg voldtatt, står det i dommen.

Fire års fengsel

Lagmannsretten skriver at det ikke er særlige formildende omstendigheter i saken. Det foreligger ingen tilståelse eller omsorgsansvar som tilsier lavere straff.

Mannen ble kjent skylding i Sunnmøre tingrett i april. Han anket bevisvurderingen under skyldspørsmålet og begjærte ny behandling av det sivile rettskravet til Frostating lagmannsrett. Lagmannsretten konkluderer med fire års ubetinget fengsel og en oppreisning på 150.000 kroner. Det er det samme som Sunnmøre tingrett konkluderte med.