NRK Meny
Normal

Nett-TV: Nå begynner moroa i 1. divisjon

Torsdag kveld klokka 19.00 markerer vi sesongstart i fotballens 1. divisjon. Også i 2016-sesongen er det Hødd og Kristiansund som er Møre og Romsdals håp i denne divisjonen.

Til helgen er det sesongstart i norsk 1.divisjon i fotball. NRK Møre og Romsdal, Tidens Krav og Vikebladet/Vestposten samarbeider om en direktesending på nett. I sendingen får du møte trenere, spillere og andre aktuelle gjester. Programledere er Allan Eikrem fra NRK, Rune Edøy fra Tidens Krav og Andreas Bjerknes fra Vikebladet/Vestposten.

Det er snart klart for jubel, og kanskje en porsjon fortvilelse, fra både Hødd- og Kristiansund-supportere. Vi varmer opp med før-sesong-sending torsdag klokka 19.00.

I sendingen får du møte spillere, trenere og andre gjester i tilknytning til Kristiansund og Hødd.

Og det er unektelig to svært spennende lag vi snakker om, som skal spille i en svært spennende liga.

Både Hødd og Kristiansund var blant toppklubbene i fjorårets 1. divisjon. Begge lagene kom seg til kvalifiseringsspillet, og hadde dermed en reell mulighet til spill i eliteserien. De lykkes bare nesten i fjor. Og de har ambisjoner om å bli minst like gode i år.

Kristiansund har bygget en god kontinuitet fra fjoråret. De har beholdt alle sentrale spillere og de har samme trener.

Hødd har fått ny trener og nye spillere som skal erstatte de gamle. Hvordan vil dette slå ut?

To lag skal rykke direkte opp fra årets 1. divisjon. Det blir spennende å se hvordan Hødd og Kristiansund hevder seg i denne kampen. De vil kjempe med Mjøndalen og Sandefjord som entrer ligaen med fersk eliteserieerfaring. Lag som Sandnes Ulf og Ranheim ønsker mer enn gjerne å hevde seg høyt oppe.

Og var fjorårets overraskelse Jerv kun et forbigående blaff?

Og hva kan gode, gamle kjemper som Fredrikstad, Kongsvinger og Bryne bla opp med?

Får vi et fåtall lag som rykker fra i toppen, noen klare dumpekandidater i bunnen og et voldsomt beite i midten som er involvert i både playoff-muligheter og nedrykksstrid gjennom mesteparten av sesongen?

Dette blir spennende. Og det hele starter med årets før-sesong-sending torsdag kveld klokka 19.00. Sendingen er et samarbeid mellom NRK Møre og Romsdal, Tidens Krav og Vikebladet/Vestposten.