Derfor bør du avskilte russebilen nå

Med mindre du er interessert i å få ekstra utgifter, bør du være kjapp å avskilte russebilen. Nå går nemlig fristen straks ut.

Russebilen Babewatch

Mandag 30. juni er siste frist før tollvesenet sender ut ny regning.

Foto: NRK/Øivind Eskedal

Noen biler skifter eier oftere enn andre skifter dekk - som for eksempel russebiler.

Hver høst blir de røde, blå og svarte doningene yndede kjøpsobjekt for vordende russ som er på jakt etter rullende festbuler de kan bruke høst, vinter og vår på å preppe til den kommende maifesten.

Når russetiden er over er det nok mange som låser bilen inn i garasjen, og lar bil være bil, men før man gjør det, er det én ting man bør huske på – nemlig å avskilte bilen.

1. juli går vi nemlig inn i en ny terminperiode. Da er det duket for betaling av ny vektårsavgift dersom russebilen eller russebussen veier over 7,5 tonn.

Dermed er mandag 30. juni siste frist før tollvesenet sender ut ny regning.

Tusenvis av kroner

– Det skjer hvert eneste år at enkelte glemmer å avskilte bilen eller bussen innen fristen. Dette medfører at de får betalingskrav, og ofte dreier dette seg om regninger på rundt 5-6.000 kroner hvis det eksempelvis er snakk om en eldre buss på rundt 16 tonn, sier rådgiver Berit Stråmyr i Tollregion Midt-Norge.

Tollvesenet sender ikke ut påmelding før fristen forfaller, og avgiften må betales innen 20. august.

– Dersom regningen ikke blir betalt, vil det komme et par purringer før kravet blir sendt videre til namsmannen. Dette kan føre til betalingsanmerkninger for personen bussen står registrert på, sier Stråmyr.

Sette fyr på russebil på Festplassen i Førde
Foto: Simon Solheim / NRK