NRK Meny

Den 14-år gamle gutten er våken

Pasienten er våken, skriver politiet i en pressemelding. Tilstanden er fortsatt alvorlig, men stabil.

Ulykke Årneset Volda

ÅRNESET: Tenåringsgutten som var involvert i en drukningsulykke har våknet, melder politiet.

Foto: MAGNE JONNY KRUMSVIK

I 10-tiden på torsdag sendte politiet ut en pressemelding om at 14-åringen som ble alvorlig skada under en drukningsulykke i Volda mandag kveld nå er våken.

Grete Hjelle

LENSMANN: Grete Hjelle er fungerende lensmann på Volda Ørsta lensmannskontor. Hun forteller at det var en gledelig nyhet å få fra Ålesund Sjukehus i dag.

Foto: Andrine Davidsen

– I dag klokka 10:08 snakket jeg med vakthavende lege ved Kirurgisk Intensiv avdeling Ålesund og han sa til meg at pasienten er våken. Situasjonen er fortsatt alvorlig, men stabil, sier fungerende lensmann Grete Hjelle.

Tenåringsgutten skal ha bada sammen med en yngre bror på Årneset badeplass i Volda da ulykken skjedde.

Gutten hadde ligget under vann i flere minutt da han ble hentet opp fra om lag syv meters dyp av mannskap fra Volda brannvesen.

Det ble med en gang satt i gang hjerte- og lungeredning før 14-åringen ble transportert i ambulansehelikopter til sjukehuset i Ålesund.

LES OGSÅ:

På tirsdag meldte politiet at Helse Møre og Romsdal er i dialog med St. Olavs Hospital i Trondheim, men blir inntil videre behandlet på Ålesund Sjukehus.

En kort beskrivelse av klippet

Siste video/lyd

Sterk auke i transporten av gass med tankbil på strekninga Aure-Kristiansund gjer at ferjepassasjerane ikkje lenger stoler på at dei kjem fram når dei skal. Ordføraren i Aure gir fylkeskommunen skulda.
Far og son måtte begge hoppe på sjøen då ein fritidsbåt starta å brenne utenfor Alnes i Giske i dag tidleg. Politiet skryt av måten dei handla på.
I Molde fryktar trafikantar kaotiske forhold når Frænavegen i dag vart stengt for 6 veker. Årsaka til stenginga er at gamle vassrøyr må skiftast ut. Vegen er gjennomfartsåra til Molde og ein av dei mest trafikkerte.