NRK Meny

Den 14-år gamle gutten er våken

Pasienten er våken, skriver politiet i en pressemelding. Tilstanden er fortsatt alvorlig, men stabil.

Ulykke Årneset Volda

ÅRNESET: Tenåringsgutten som var involvert i en drukningsulykke har våknet, melder politiet.

Foto: MAGNE JONNY KRUMSVIK

I 10-tiden på torsdag sendte politiet ut en pressemelding om at 14-åringen som ble alvorlig skada under en drukningsulykke i Volda mandag kveld nå er våken.

Grete Hjelle

LENSMANN: Grete Hjelle er fungerende lensmann på Volda Ørsta lensmannskontor. Hun forteller at det var en gledelig nyhet å få fra Ålesund Sjukehus i dag.

Foto: Andrine Davidsen

– I dag klokka 10:08 snakket jeg med vakthavende lege ved Kirurgisk Intensiv avdeling Ålesund og han sa til meg at pasienten er våken. Situasjonen er fortsatt alvorlig, men stabil, sier fungerende lensmann Grete Hjelle.

Tenåringsgutten skal ha bada sammen med en yngre bror på Årneset badeplass i Volda da ulykken skjedde.

Gutten hadde ligget under vann i flere minutt da han ble hentet opp fra om lag syv meters dyp av mannskap fra Volda brannvesen.

Det ble med en gang satt i gang hjerte- og lungeredning før 14-åringen ble transportert i ambulansehelikopter til sjukehuset i Ålesund.

LES OGSÅ:

På tirsdag meldte politiet at Helse Møre og Romsdal er i dialog med St. Olavs Hospital i Trondheim, men blir inntil videre behandlet på Ålesund Sjukehus.

En kort beskrivelse av klippet

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.