De elsker jobben sin - men får ingen lønn

Det hadde ikke vært mulig å arrangere denne festivalen uten de frivillige. De er rammen rundt det hele, og de fleste blir hektet når de først begynner.

Sommerfesten på Giske

De frivillige damene Solfrid, Rebekka og Evelinn er hoppende glade for å jobbe som frivillige under Sommerfesten på Giske.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Sommerfesten på Giske

De er veldig stolte over hva de frivillige har fått til på Giske og håper at alle besøkende trives under festivalen.

Foto: Lena Høyberg / NRK
Rebekka Knotten Sommerfesten på Giske

Rebekka prøver å nyte festivaldagen så mye som mulig, men det er kort mellom telefonsamtalene og mye hardt arbeid.

Foto: Lena Høyberg / NRK
Evelinn Vestnes Sommerfesten på Giske

Evilinn og tvillingsøsteren hennes har meldt seg som frivillige i fire år, og oppfordrer alle som kan å melde seg til neste år.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Rebekka Knotten, Evelinn Vestnes og Solfrid Vestnes elsker jobben sin til tross for at de ikke får èn eneste krone i lønn. Men rike blir de likevel - på opplevelser og gode minner.

– Det handler om peace, love and understanding. Vi blir så fort glade i hverandre, sier Solfrid Vestnes (30).

Fant kjærligheten

Tvillingparet Evelinn og Solfrid har vært frivillige på Sommerfesten i fire år, og har ikke tenkt å slutte med det samme. Rebekka er med for andre året på rad, og har opplevd mye på den tiden.

– Jeg fant kjærligheten her for tre år siden. En stryning med skikkelig tak i som jeg nå jobber sammen med under festivalen. Det er veldig koselig - og jeg vet at det er mange som har blitt kjærester her.

– Det er mye kjærlighet her på Giske! Jeg elsker denne jobben på grunn av de flotte menneskene jeg får være sammen med, sier Evelinn.

Rebekka har i år vært merchansvarlig og i tillegg hatt styringen på Sparebanken Møre sitt opplegg på festivalområdet. Hun innrømmer at det å være sjef er ganske greit.

Vennskapet viktigst

Damene mener at fellesskapet er essensen i Sommerfesten på Giske. På få dager har tvillingene fra Ulsteinvik blitt godt kjent med Rebekka - og de mener selv at det å bli kjent med nye mennesker er det beste med festivalen.

– De fleste begynner i denne jobben uten å kjenne noen. Men det går ikke lange tiden før man er en diger vennegjeng. Det er herlig. Folk kommer tilbake år etter år og gleder seg til å se igjen de vennene man fikk året før, mener Rebekka.

Mye ansvar - mye moro

Det ligger mye hardt arbeid bak festivalen - og det er i samarbeid skapes nye vennskap. Arbeidsoppgavene er mange og forskjellige. Rebekka følte ansvaret da hun vaska alle vindua i hallen. Evelinn trivdes da hun snurra lirekasse for barna. derimot syns jobben som bartender ikke er så verst - og å brette t-skjorter da..

– Selv om det er mye arbeid så går det alltid bra. Mange av oss ble stresset i går da det gikk opp for oss at det bare var en dag igjen. Men vi slo oss sammen, og alt ordnet seg til slutt, sier Rebekka.

Sommerfesten på Giske

De tre superfrivillige damene sier at de føler seg som en stor familie etter jobbingen sammen. Dagen derpå feirer de vel blåst festival med fest for de frivillige.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Noe må man overlate til tilfeldighetene ...

Men det er ikke alt man kan planlegge like grundig. Værmeldingene har vært godt besøkt uken før avspark, og mange har vært nervøse for at det skulle bli en kveld med ekte sunnmørsk vær.

– Hittil har det vært veldig bra med bare noen få regndråper. Vi håper at det fortsetter slik. Det blir som det blir. De fleste kommer for å se de gode artistene likevel. Kle deg etter været!

Sommerfesten på Giske

Det strømmet på med folk til festivalen hele lørdagen.

Foto: Lena Høyberg / NRK