Brann i einebustad i Syvde, Vanylven.
Foto: Tipsar

Brann i einebustad i Vanylven

Oppsummert

På kvelden den 24. november byrja det å brenne i ein einebustad i Syvde i Vanylven.

 • Opprydding på branntomten

  Brannvesenet driver nå med opprydding på branntomten i Syvde. – I dag tidlig var det 20 grader på branntomten. Det er kaldt på branntomten og oppryddingsarbeidet vil pågå noen timer. Det er noen løse takplater som kanskje må fjernes hvis vinden øker, sier operatør Lars Marius Andreassen ved 110-sentralen.

 • Ferdig med etterslukkingen

  Brnanvesenet trakk seg tilbake klokka 05.46 natt til lørdag etter å ha drevet med etterslukking av brannen i Syvde i Vannylven, opplyser 110-sentralen. – Så snart det blir lyst vil brannvesenet ta en kontroll på stedet, opplyser operatør Tor Ivar Sjåstad ved 110-sentralen, til NRK.

 • Vil drive ettersløkking

  Brannvesenet vil få kontroll på staden og drive ettersløkking utover natta. Personane i det næraste av dei fire nabobustadane som vart evakuerte får ikkje flytte heim i kveld grunna røykskadar, melder politiet. Personane i dei tre andre bustadane kan flytte heim.

 • Brannvesenet har delvis kontroll

  Brannvesenet jobbar framleis på staden, men både 110-sentralen og politiet melder at dei byrjar å få delvis kontroll på brannen. Det skal heller ikkje vere fare for spreiing til andre hus, fortel politiet. Om personane i dei fire nabobustadane kan flytte tilbake til husa sine er framleis uklart.