Hopp til innhold

Bik Bok forandrer klesstørrelser etter massiv kritikk

Etter TV 2 hjelper deg-innslag forandrer Bik Bok på klesstørrelsene. – Tror ikke det kommer noen drastiske endringer med det første, sier Emma (16).

Emma Krohn-Dale

KLESSTØRRELSER: Emma Krohn-Dale (16) sier det er flaut at Bik Bok's egne ansatte ikke klarer å gjette størrelsen på klærne deres.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Etter mye kritikk legger kleskjeden Bik Bok seg flate. I følge TV 2 innrømmer kjeden nå at størrelsene deres ikke har samsvart med de europeiske standardstørrelsene.

TV 2 hjelper deg fikk salgsdirektør i kleskjeden Bik bok, Tone Ruud, til selv å gjette størrelsen på deres egen «skinny-jeans», som bommet helt på svaret.

– Det er flaut at til og med deres egne ansatte ikke klarer å gjette størrelsen fordi de er så små, sier Emma Krohn Dale (16) som har engasjert seg i debatten rundt moteindustriens klesstørrelser.

Bik Bok ble tidligere i år kåret til årets «Gullbarbie» av ungdomsorganisasjonen Press.

Markedssjef i Bik Bok

Markedsjef i Bik Bok, Emma Hedmann.

Foto: Trude Westby / Varner

Markedsjef i Bik Bok, Emma Hedman, sier til NRK i en epost at de nå vil ta grep og følge størrelsesstandarden til ISO (Standardiseringsorganisasjonen). Hun skriver også at plagg som er under utvikling kommer i butikkene til høsten, men på grunn av ulik produksjonsstid på plaggene kan hun ikke si eksakt når.

Ikke optimistisk

Det er snart tre månder siden Dale fra Ålesund satt i prøverrommet på Bik Bok og hulket med en slengbukse i størrelsen XL halvveis opp på lårene.

Dale tar ikke det Bik Bok sier for god fisk.

– Jeg håper virkelig de gjør noe med det, men jeg er ikke så veldig optimistisk og tror ikke det kommer noen drastiske endringer med det første.

Skaper dårlig selvbilde

Sekstenåringen mener dette bidrar til et dårlig selvbilde hos unge og at noe må gjøres, men at det ikke bare er klesstørrelsene det kommer an på.

– Man må også tenke på markedsføringen og reklamen, sier Dale som også understreker at det ikke bare er Bik Bok, men også større profiler i Norge og andre kleskjeder som bidrar til dette.

– Man føler seg rett og slett feil

Leder for ungdomsorganisasjonen Press, Øystein Kolstad Kvalø, sier de heier på Bik Bok hvis de ønsker å forbedre seg.

Øystein Kolstad Kvalø

Øystein Kolstad Kvalø, leder for Press.

Foto: Leif-Erik Sørensen / Press

– Vi må ha størrelser som gjenspeiler virkeligheten. Problemet er at størrelsene i dag ikke gjenspeiler virkeligheten som gjør at veldig mange faller utenfor og man skaper et urealistisk ideal som gjør at mange føler seg dårlig.

– De viser bare frem én måte å være vakker på. Det må være et større mangfold for å faktisk gjensspeile bredden i samfunnet.