Hopp til innhold

Ber vegvesenet rydde etter seg

Vågstrandstunnelen ble åpnet i desember 2014, men grunneieren utenfor tunnelåpningen sitter igjen med enorme mengder steinmasser og rot på gården sin fordi Statens vegvesen ikke har rydda etter seg.

Grunneier Hans Petter Bjering på området der Statens vegvesen ikke har ryddet etter seg.

Enorme steiner og fyllinger preger området, der grunneier Hans Petter Bjering krever handling.

– Han er nå egentlig ødelagt hele gården her, sier grunneier Hans Petter Bjering, som viser oss rundt på områda utenfor tunnelåpninga mot Vågstranda. Titusenvis av kubikkmeter med steinmasser ligger i store deponi eller spredt utover store fyllinger. Det ser fortsatt ut som et stort anleggsområde.

Fortsatt et anleggsområde

Store fyllinger der det før var dyrka mark.

Foto: Gunnar Sandvik

Men her skulle vært rydda for lengst ifølge de kontraktene Bjering har med Statens vegvesen. Nå krever han at vegvesenet oppfyller kontrakten og rydder opp etter seg, men tålmodigheten har tatt slutt. Bjering har tatt advokat og vil kreve erstatning.

- Her begynte de å rote i 2012 og jeg har gått her i fire år nå opp i en steinhaug, sier Bjering. Det er ei katastrofe at de reiser fra det på denne måten.

Beklager og starter rydding

Og Statens vegvesen legger seg flat og beklager. Prosjektleder Halgeir Brudeseth innrømmer at de ikke har fullført jobben, slik de skal etter et byggeprosjekt. Han viser til at de hadde problemer med entrepenøren og har avslutta samarbeidet. Dermed måtte de starte prosessen på nytt med å skaffe en annen entrepenør og det har tatt tid.

Halgeir Brudeseth

Prosjektleder Halgeir Brudeseth beklager at ikke området er ryddet og lover rask i gangsetting.

Foto: Gunnar Sandvik

Nå har vi fått en ny entrepenør og allerede i neste uke er planen å komme i gang med sluttarbeidet, sier prosjektlederen. Før sommeren skal oppryddinga være ferdig slik at området utenfor Vågstrandstunnelen og gården på nedre Våge igjen skal framstå ryddig.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL