Bella Sandvik bruker kjellaren til å bake ut lefsene sine.
- Det er berre av vanvare dersom lefsene vert heilt runde, seier ho.
Når emna er bakte flate nok skal dei på plata.
Lefsene skal steikast lett på begge sider.
Etter steiking må dei vætast.
- Mange brukar mykje tid på å væte klutar for å legge mellom lefsene, men det gjer ikkje eg, seier Bella. Ho bruker plastikk i staden.
Lefsene skal smørast før dei blir bretta.
Frå stabelen med opprivne plastposar hentar ho fram ei og ei lefse.
- Det er søtmjølkslefsene som er mest populære, seier Bella.
- Lefsene skal brettast inn uansett, så det betyr då absolutt ingenting om dei er runde, seier ho.
Lefsene blir bretta inn mot midten frå alle kantar.
Kunsten å lage lefser har Bella i hendene.
- Eg liker det med kanel i smøret, seier ho.
Lefsestabelen veks, medan Bella smører.
- Eg bakar to typar lefse, seier Bella Sandvik..
..slik ser søtmjølkslefsene ut..
..og dette er surmjølkslefsene.
Lefsene kan godt serverast med søst.
- Oldebarnet mitt får stjerner i augene når oldemor har lefser å by på, smiler Bella.