Både Molde og Aalesund vant i dag

Både Aalesund og Molde vant sine kamper i dag. Aalesund slo Kongsvinger 2-0 og Molde slo Hønefoss 1-0.

Aalesund - Kongsvinger

Aalesund jubler etter Alexander Mathisens skåring.

Det var Alexander Mathisen som skåret Aalesunds første mål ,etter en tabbe av Kongsvinger-keeper Olav Dalen. Han sleivsparker et tilbakespill rett ut til Mathisen som står alene på 15 meter, og kan trille ballen i åpent mål.

Molde - Hønefoss

Fra oppvarmingen Molde-Hønefoss.

Kampen i Molde er i gang.

Aalesund jubler etter skåringen.

Baye Djiby gav Molde ledelsen 1-0 over Hønefoss etter 38 minutter.

I det 86. minutt skåret Peter Orry Larsen Aalesunds 2-0-mål.

Begge kampene har stor betydning for bunnstriden. Både Hønefoss og Kongsvinger har vært tett på Molde i bunnstriden. Nå har Molde et lite overtak her.

For Aalesunds del betyr dette at en trend med tapte kamper kan være snudd, og at kontakten til de som kjemper om tredjeplassen fortsatt er intakt.

Molde 17. minutter: I Molde står det fortsatt 0-0. Det rapporteres om fint Molde-spill, men også om en klar målsjanse for Hønefoss etter 17 minutter . Angan kom til en avslutning, men skuddet var dårlig. Fra en god posisjon på 17 meter, skjøt han til side for mål.

I Ålesund 23. minutter: For en sjanse igjen for AaFK! Phillips slår godt inn, og på fem meter står Skiri helt alene og kan stange ballen i mål, men en god redning av Dalen hindrer 2-0!

I Molde 23. minutter: Målsjanse: Bangura banker til fra langt hold. Bra trøkk i skuddet, men ingen trussel for Bugge Pettersen i Molde-buret.

I Molde 28 minutter: Målsjanse: Berg Hestad kommer til en heading, men headinga går utenfor.

I Ålesund 35 minutter: Enorm mulighet IGJEN for AaFK! Aarøy får ballen på bakerste og header hardt fra 1 meter! Men Dalen gjør opp for tabbemålet i begynnelsen av omgangen, og serverer en kanonredning!

I Molde 38 minutter: Mål: Baye Djiby Fall (Molde).
Fall stanger inn ballen etter en corner. En meget viktig scoring i denne sekspoengs-kampen.

Stillingen var 1 - 0 ved pause i begge kampene. Andre omgang har startet.

I Molde 54 minutter: Diouf tar med seg ballen i godt driv fremover. Han kommer til en avslutning fra spiss vinkel, og tvinger Solvoll til å slenge seg.

I Molde 63 minutter: Molde maler på. Diouf mottar et innlegg fra venstresiden, og kommer til en avslutning med pannebrasken. Headinga går noen meter utenfor.

I Ålesund 65 minutter: Kongsvinger får straffe. Men Aalesund-keeper Anders Lindegaard redder.

I Ålesund 86 minutter: Mål til Aalesund. Peter Orry Larsen legger på til 2-0.

Både Molde og Aalesund tar i mot lag som kjemper i bunnen av tabellen. Molde trenger å karre seg opp fra bunnstriden. Aalesund trenger å snu trenden, etter flere tap i høst.

Kongsvinger har ankommet Ålesund og er klar til kamp. Laget sliter med store økonomiske problemer, og tidligere i uken ble det stilt spørsmål ved om laget i det hele tatt hadde råd til billettene til å komme seg til Nordvestlandet.

Molde møter en rival i nedre del av tabellen. Begge lag har 23 poeng, så det er en utrolig viktig kamp i bunnstriden.

Aalesund - Kongsvinger er også viktig for bunnstriden, i og med at Kongsvinger ligger på nedrykksplass med 18 poeng. Vinner Kongsvinger vil Hedmark-laget komme helt opp i ryggen på en eventuell taper i kampen Molde - Hønefoss.