Advarer mot regiondebatt

Fylkeslederen i Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal advarte mot å ta regiondebatt nå i kjølvannet av sjukehusstriden.

Per Vidar Kjølmoen

Fylkesleder Per Vidar Kjølmoen mener en regiondebatt må vente til etter en eventuell storstilt kommunesammenslåing.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Fylkesårsmøtet i Arbeiderpartiet er samlet i Molde og fylkesleder Per Vidar Kjølmoen kunne i åpningstalen fortelle at Møre og Romsdal Arbeiderparti har rekordhøy oppslutning.

Ap og AUF i fylket har nå samlet mer enn 3000 medlemmer. Ikke siden de kollektive medlemskapene ble avviklet i 1990 har fylkespartiet hatt flere medlemmer.

Kjølmoen forklarte medlemsveksten med godt rekrutteringsarbeid, men kanskje mest drahjelpen fra den blå blå regjeringen.

Intern strid

Men fylkeslederen advarte mot regiondebatten som har blusset opp etter den opprivende sjukehusstriden.

Fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal AP

Fylkesårsmøtet i Ap samlet til todagersmøte på Scandic Seilet i Molde og kan glede seg over medlemsrekord.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Det gir intern strid og trekker fokus vekk fra det som faktisk er viktigst: God skole for alle uansett hvor du bor og god eldreomsorg for alle, uansett hvor tjukk lommeboka di er, sa Kjølmoen.

Fylkeslederen vil heller ha en eventuell regiondebatt hvis det blir en storstilt kommunesammenslåing. Da kan det komme en regiondebatt i ettertid, sa Kjølmoen.

Kjølmoen var også innom situasjonen på Nordmøre og pekte på den uryddige prosessen i helseforetakene, stenging av barneavdelinga i Kristiansund og fjerning av sokkelansvaret fra byen og nå sist at Bioforsk på Tingvoll er truet.

Villet politikk

– Dette er resultatet av en villet politikk, der ansvar for viktige funksjoner i samfunnet blir sentralisert og fragmentert, sa Kjølmoen.

Makt fjernes fra folkevalgte organer til anonyme styrer med ukjent agenda, sa fylkeslederen i Arbeiderpartiet.