Aalesund sikret eliteseriekontrakten

Onsdag kveld runget Aafk-hymnen over Color Line stadion. Med 3-1 over Sogndal i dag har Aalesund sikert eliteseriekontrakten for 2009. 7-2 står det i den endelige protokollen etter to kamper mellom de to "kvalifiseringslagene".

Aalesund jubler

Aalesundspillerene omkranser tremålsskorer Tor Hogne Aarøy.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Det var de hodesterke spissene som sto for skoringene til både Aalesund og Sogndal. Sogndals "trøstemål" kom etter et vakkert svalestup av Håvard Flo. Da hadde Tor Hogne Aarøy allerede satt inn tre vakre "hode-mål".

.

Publikum er klar

God stemning på Color Line Stadion i dag.

Foto: Terje Reite / NRK

Høyr kampen direkte i nettradioen.

Sogndal våknet ?

I noen minutter etter Håvard Flo's trøstemål kunne det se ut som om Sogndal fikk en vitamininnsprøytning. De var faktisk nære på å skaffe seg sitt andre mål for dagen. Men Aalesund kom sterkt tilbake med en serie gode angrep.

Aarøy-show

For Aalesund var det Tor Hogne Aarøy som holdt skoringsball på kunstgresset i Ålesund. Han står bokført med alle tre målene til Aalesund.

Det er tre flotte mål Aafk har fått. Det første målet kom kom etter et flott angrep, som ble satt i scene fra midtbanen og samspill mellom Trond Fredriksen og Peter Kopteff. Kopteff kom seg til dødlinjen, og fikk lagt inn til Aarøy, som ventet foran mål. Siden har det fortsatt, med god kontroll fra Aalesunds side, og altså med tre særdeles giftige avslutninger.

Tapre Sogndal

Saftkokaradn

Saftkokaradn held framleis koken i Ålesund. Men tanken om opprykk i år, har dei gitt opp.

Foto: Terje Reite / NRK

Til tross for at Sogndal allerede låg langt tilbake for Aalesund i antall skoringer, så det ikke ut som et slagent Sognalag som var på Colorline stadion. Laget jobbet, og sikret seg også en skoring. Kanskje inspirasjonen ligger i neste års førstedivisjon ? De var frempå ved flere anledninger. De har kommet til innlegg fra dødlinjen . Men at de skulle ta igjen et forsprang på så mange mål var selvsagt en umulighet.

Aafk-Sogndal

Sogndal i angrep. Et angrep som endte i en farlig Aafk-kontring.

Foto: Terje Reite / NRK

Jubel på tribunene

På tribunene synges det nå "Kjetil Rekdal, Kjetil Rekdal". Hjemmepublikum synes å være fornøyd med den fremdeles nye treneren. Han har nok medvirket til å sikre ny tippeligakontrakt.

Stormen synger

Stormen synger 'Ketil Rekdal, Kjetil Rekdal'

Foto: Terje Reite / NRK

Aalesund ledet komfortabelt 4-1 fra den første kampen, som gikk for fulle tribuner i Sogndal sist helg.

Få trodde Sogndal skulle klare å ta igjen forspranget. - Det ville være like sensasjonelt som om det begynte å snø oppover, sa trener Ketil Rekdal til NRK i dag tidlig.

Lagoppstilling


Aafk stiller med følgende mannskap:

Nenad Novakovik

Enar Jaager

Jonathan Tollås

Haraldur Gudmundsson

Jonathan Parr

Trond Fredriksen

Amund Skiri

Johan Arneng

Lasse Olsen

Thor Hogne Aarøy

Peter Kopteff