AaFKs Molde-mareritt fortsetter

Molde FK tok sin 12 strake seier over fylkesrival AaFK søndag. Ikke siden 2003 har de nedrykkstruede sunnmøringene slått Molde i serien.

Molde - AaFK

JUBEL: Molde jubler etter scoring mot fylkesrival AaFK. Ikke siden 2003 har sunnmøringen klart å slå romsdalslaget.

Duell AaFk Molde Forren

AaFK tok imot Molde hjemme i Ålesund søndag.

Saken oppdateres med sitater!

Historien gjentok seg selv da Aalesunds FK tok imot Molde FK søndag. Statistikken lagene imellom er dyster lesning for sunnmøringene, som ikke har slått naboene fra nord på 21 kamper.

Før søndagens oppgjør stod romsdalslaget med elleve strake seiere i eliteserien over AaFK. Nå er den rekken økt til tolv trepoengere på rad.

Etter dagens kamp øyner Molde en medaljemulighet, mens AaFK må avfinne seg med at det blir en lang høst med faren for nedrykk hengende over seg. Ole Gunnar Solskjær vil ikke friskmelde Molde helt enda derimot.

– Du må fullføre penicillinkuren hvis du skal bli helt frisk. Nå har vi Odd og Strømsgodset i de to neste og de er selvfølgelig veldig viktig for oss, sier han.

– Molde-spøkelse lever fortsatt i beste velgående. Det er skuffende, men vi må bare tåle det og se fremover. Begge målene kommer på verst mulig tidspunkt for oss. Det er mål vi skal klare å unngå. Vi skaper heller ikke klare nok scoringsmuligheter selv, og må gratulere Molde med seieren, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til NRK etter kampen.

1 + 1 = 1 for Fredrik Brustad

Allerede etter fire minutter holdt Molde på å ta ledelsen på AaFKs hjemmebane. Etter litt klabb og babb i feltet fikk Sander Svendsen avsluttet via Bjørn Helge Riise og mot mål, men Mikkel Kirkeskov fikk klarert på streken.

Midtveis i omgangen trodde Fredrik Brustad at han hadde sendt gjestene i føringen, men dommeren annullerte målet for offside. Det skulle imidlertid ikke ta langt tid før Brustad fikk sin revansje.

Fire minutter før pause vant Ruben Gabrielsen en duell i feltet etter corner og fikk headet ned til nevnte Brustad. Fra få meter hadde spissen en enkel oppgave med å lirke ballen i mål.

2–0 etter keepertabbe

Eirik Hestad (Molde) scorer

MÅL: Eirik Hestad scorer enkelt bak en utspilt Andreas Lie i AaFK-buret.

AaFK hadde også sine muligheter gjennom kampen. Laget hadde vunnet de to siste kampene i eliteserien, men mot Molde klarte de ikke å utnytte de få mulighetene de spilte seg til.

I stedet var det Molde som økte ledelsen til 2–0 etter 54 minutter. Eirik Hestad satte ballen i mål, men den tvilsomme æren for at sjansen i det hele tatt oppstod må keeper Andreas Lie ta på sin kappe.

Lie brukte lang tid på et tilbakespill og under press spilte han ballen rett til Moldes midtbanespiller. Hestad rundet keeperen og satte ballen rolig i det åpne målet.

– Det var en deilig følelse og det er viktig for meg personlig å levere mål igjen. Det er deilig å vinne kamper som betyr mye for fansen, sier Hestad, som selv er romsdaling, til NRK.