NRK Meny
Normal

– Kroppen smiler innvendig også

Aalesund-trener Trond Fredriksen er stolt av snuoperasjonen som sikret fortsatt Eliteseriespill. Nå vil han avslutte sesongen med stil - borte mot Sogndal.

Aalesund jubler for seier

Trond Fredriksen har hatt en jubelhøst som Aalesund-trener

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

På sensommeren så Aalesund ut til å ha stø kurs ned i 1. divisjon. En knallsterk snuoperasjon i høst har likevel sikret Eliteserie-plassen med god margin. Nå handler det om å sikre 9. plassen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Viktig kamp

Trond Fredriksen tenker tilbake på den blytunge perioden i sommer da tapene kom på rad og rekke, og laget en stund var på nedrykksplass.

– Sånn sett kan vi være glade for at kampen mot Sogndal ikke har betydning for nedrykksstrid. Nå har vi hatt en fantastisk høst, med mange gode kamper og resultater, og da er vi veldig sultne på å vise det mot Sogndal også.

Han vet godt at poeng mot tabellnaboen vil holde AaFK foran Sogndal og sikre 9. plassen i årets Eliteserie, i så fall hakket foran fjorårets 10. plass.

Høstsesongen har blant annet gitt en rekordrekke på seks strake seiere. På de tolv siste kampene har det blitt 8 seiere, to uavgjorte og to tap.

– Det er bare Rosenborg som kan måle seg med den poengfangsten i høst, understreker Fredriksen med et smil.

Trond Fredriksen

Det var mange tunge stunder for Trond Fredriksen i sommer. Lavmålet kom borte mot Brann, da AaFK ble slått 6-0.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Treneren har hele tiden hevdet at det har vært et stort potensial i årets Aalesund-mannskap. Han skulle ønske de hadde fått det ut tidligere, men mener han og klubben har fått betalt for stahet og iherdig jobbing.

– Kroppen smiler innvendig

– Om du kan bruke det som et mål så smiler kroppen innvendig også nå. Vi har lov til å være litt stolte etter denne høsten. Det er deilig for hele gruppen, spillere og trenere, å føle mestring. Det er godt å få vise omgivelsene at vi har vært et godt fotballag en stund nå, sier Fredriksen.

Lagets kaptein, Bjørn Helge Riise, går glipp av sesongavslutningen på grunn av skade. Han har likevel vært en sentral brikke i høstens opptur.

Aalesund-jubel

Bjørn Helge Riise har fått juble mye sammen med lagkaeratene i høst. Selv satte han inn to mål i årets sesong.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det har vært utrolig moro. Det var ikke mange som så for seg at vi skulle klare dette, men innad har vi hatt vedlig tro på det. Trond Fredriksen har hatt tro på oss hele veien, Anton Joore kom inn som en god assistent og vi har jobbet knallhardt.

De siste dagene har Riise brukt fra sidelinjen på treningene til å fyre opp til en best mulig sesongavslutning.

– De klarer det godt selv, men jeg bidrar så godt jeg kan. Vi vil ende opp høyest mulig på tabellen, sier Riise, og minner om at hjemmekampen mot Sogndal (tap 1-4) var en av sesongens dårligste.

Litt å revansjere for tangotrøyene søndag, som i tillegg til Riise må klare seg uten Franck Boli (skade) og Vito Wormgoor (karantene).