– Vi jobber for å snu dette

Før sommerferien lå de på fjerdeplass på tabellen. Nå kjemper Aalesund for tilværelsen i eliteserien og klubbdirektøren innrømmer at de har skuffet.

Geir Steinar Vik

Klubbdirektør, Geir Steinar Vik, innrømmer at AaFK har skuffet og sier at de er nødt til å bryte et mønster av dårlige prestasjoner.

Foto: Terje Reite / NRK

Før sommerferien var det jubel på Color Line Stadion i Ålesund når nyopprykkede Kristiansund scoret i eliteserien. For etter en litt rufsete sesongstart hadde AaFK en bra periode.

– Vi spilte god og offensiv fotball, oppsummerer klubbdirektør Geir Steinar Vik.

Mikkel Kirkeskov fortviler etter nytt AaFK-tap i Sandefjord

Aalesunds Mikkel Kirkeskov etter tap for Sogndal i september.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Så snudde det. Nå har de spilt 11 seriekamper uten seier. Laget har ikke vunnet en eneste kamp siden juni. og de ligger på kvalifiseringsplass, fire poeng bak Kristiansund BK som de møter til oppgjør lørdag.

Skrev brev til supporterne

Sesongen har ikke innfridd forventningene til supporterne. Nå før kampen har klubbdirektøren gått ut og skrevet et brev til Aalesund-tilhengerne der han innrømmer at klubben har skuffet.

– Vi har over tid hatt en utrolig stabil fanskare, men vi vet også at fotball er ferskvare, og vi opplever nå at fansen er skuffa.

Vik sier at de har lyst å vinne kamper, men mener det har vært for mye stang ut.

– Jeg ønsker å gi en ærlig beskjed til fansen og sponsorene våre om at vi er like skuffa. Vi har store ambisjoner for klubben, og vi jobber knallhardt for å snu dette, sier Vik.

Inviterer til folkefest

Kristiansunds Jean Alassane Mendy mot Aalesunds Oddbjørn Lie.

Her er Kristiansunds Jean Alassane Mendy i duell mot Aalesunds Oddbjørn Lie forrige oppgjør. KBK ligger nå foran Aalesund på tabellen med 29 poeng mot Aalesund sine 25.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Med bare fem oppgjør igjen i eliteserien er hver eneste kamp viktig. Derfor håper klubbdirektøren på sunnmøringenes støtte før det viktige oppgjøret lørdag.

– Vi trenger den tolvte mann i ryggen.

Vik forteller at kristiansunderne kommer i hopetall nedover,

– Det er et Møre og Romsdal- derby. KBK kommer til Color Line for første gang og vi tror det kommer til å bli en folkefest, både på og rundt stadion, sier Vik.

Laster innhold, vennligst vent..