A-ha kommer til Jugendfest 2018

A-ha og Sigrid Raabe blir to av trekkplastrene under Jugendfesten 2018 i Ålesund.

Frå AHA-konserten i Ålesund 26.august 2006

Frontfiguren i a-ha Morten Harket under en konsert i Ålesund 2006.

Foto: Pål Kristian Lindseth

I en pressemelding bekrefter arrangørene at både det verdenskjente bandet og den unge, og svært lovende lokale artisten allerede er booket inn.

Tidligere i sommer var a-ha på Giske og spilte inn en plate fremfor et eksklusivt antall publikummere. Platen skal gis ut til høsten.

– Ett av neste års store høydepunkter

Arrangørene viser til at a-has forrige verdensturne i 2015/2016 ble sett av mer enn 500 000 mennesker. Sommeren 2018 skal bandet ut på nok en verdensturne. Det skjer etter å ha gjennomført MTV Unplugged turneen.

"Sommerturneen vil kun inneholde noen få konserter i Norge. Da Kongsberg Jazzfestival nylig annonserte bandet til neste års festival ble 6000 billetter revet bort på rekordtid. Nå er de bekreftet til Jugendfest 2018, og dette blir garantert ett av neste års store høydepunkter", skriver Mometium i pressemeldingen.

Sigrid Raabe

20 år gamle Sigrid Raabe fra Ålesund har fått mye skryt for debutsingelen "Don’t Kill My Vibe". Hun har i løpet av kort oppnådd internasjonal berømmelse.

I pressemeldingen skriver arrangørene at Sigrid Raabe er blitt "en internasjonal hype vi knapt nok kan huske maken til i nyere norsk pophistorie."

Hun fikk platekontrakt med Island Records (U2, PJ Harvey) og én million streams på Spotify i løpet av tre dager. Sigrid Raabe har vært tatt ut som «Up Next»-artist hos Apple Music og opptrådt på «The Late Late Show with James Corden», som er et av USAS største talkshow.

Svært godt fornøyd

Momentium er svært godt fornøyd med årets Jugendfest som hadde totalt 24.000 besøkende på to dager, i tillegg til barnefestivalen Minijugend med 11.000 besøkende på dagtid lørdag.