Hopp til innhold

Historisk sykkelritt i Ørsta

Vått vær ingen hindring da historiens første rundbaneritt for unge ble arrangert i Ørsta sentrum lørdag.

Det ble arrangert gateritt for syklister i Ørsta lørdag 8. september. Her er det målgang.

God oppslutning i målområdet ved starten av rittet.

Hele 28 gutter og jenter fordelt på fire aldersklasser mellom 10-16 år deltok i helgens rundbaneritt, som markerte slutten på årets Orbea-cup.

– Løypa var kort, med fokus på teknikk og høy intensitet. Deltakerne skulle sykle et visst antall runder tilpasset alder, sier leder Erlend Andersen i Ørsta Sykkelklubb.

Start og mål var ved Svendsengarden i gågata, og ungdommene satt alle kluter til da den 800 meter lange løypa skulle forseres. Været gav glattere veibane enn ellers, men lederen for sykkeklubben forsikrer om at såpeføret var likt for alle, og ikke noe problem.

Gateritt i Ørsta

Ungdommene står klare til start i Ørsta sentrum.

Foto: Hallstein Vemøy

Stengte gater

– Jeg synes vi fikk til eit godt arrangement, mye grunnet omfattende planlegging. Rundbaneritt for unge har tross alt aldri vært gjennomført på Sunnmøre. Det mest nærliggende er et lignende arrangement for seniorer i Ålesund, som ble holdt for ti år siden, sier Andersen.

Sykkelklubben hadde fått tillatelse til å stenge flere gater og bilveier i sentrum, noe som medførte at flere bilister pent måtte vente til rittet var ferdig før de fikk passere.

– Det var nok noen som ikke likte at vi blokkerte bilveien i timen fra 13.00 til 14.00, men vi holdt oss innenfor tidsskjema og åpnet igjen så fort vi kunne.

– Stort frafall

Andersen er klar på at hovedmålet med å arrangere et slikt rundbaneritt, er å inspirere ungdommen til å engasjere seg videre i sykkelsporten og motivere til mer fysisk fostring.

– Det er generelt sett et stort frafall blant unge innen idrett om dagen. Derfor er det viktig at vi frir til ungdommen ved å tilfredsstille konkurranseinstinktet deres. Barn og unge har mye større fokus på å kjempe om å være best, til forskjell fra mange voksne som kun sykler for å trimme, sier han.

– Kan dette rittet bli en tradisjon i Ørsta?

– Vel, vi har fått en del positive tilbakemeldinger, men nå skal vi sette oss ned og evaluere arrangementet. Det var nok mange som fikk seg en overraskelse da vi stengde gatene, men oppslutningen blant deltakere og publikum var ellers god.

Det ble arrangert gateritt i Ørsta lørdag 8. september. Dette er fra starten i klasse 10 - 12 år.

Målgang.