– Tar bare et sekund å bryte ned selvtilliten

Moldes assistenttrener, Bård Wiggen, forteller at laget hans har store planer om å knuse den trønderske selvgodheten i dagens storoppgjør på Lerkendal.

RBK - MOLDE

RIVALER: Det ligger an til et tett og tøft oppgjør når Rosenborg møter Molde på Lerkendal lørdag. Begge lag er med på å fyre opp stemningen før kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Bård Wiggen

EKS-RBK: Tidligere Rosenborg-spiller, nå Molde-assistent, tror på tre poeng på Lerkendal.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Til tross for at Rosenborg ikke har slått Molde i serien siden juli 2012, er det trønderne som er favoritt før dagens storoppgjør på Lerkendal.

Rosenborg har kun tapt én kamp i år og leder serien fem poeng foran Stabæk, og hele 11 poeng foran rivalene fra byen i nordvest. Om de ikke var hektet fra før, vil denne kampen være Rosenborgs mulighet til å vinke et endelig farvel til Molde, og Moldes sjanse til å la RBK kjenne vestlandspusten i ryggen igjen.

Tidligere Rosenborg-spiller og assistenttrener, Bård Wiggen, er nå assistent i Molde. Han mener at serielederen ikke er så urørlige som de selv tror.

– Rosenborg har åpenbare svakheter bakover på banen og de har vi planer om å utnytte. De gir bort store rom defensivt og har sine styrker i det offensive spillet, sier Wiggen.

Les også: Helland fyrer opp før hatoppgjøret

Har inside-informasjon på RBK

Daniel Berg Hestad

RUTINERT: Daniel Berg Hestad har vært med på mange intense oppgjør lagene imellom.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Molde vant tilsvarende kamp på Lerkendal i fjor og Moldes assistenttrener tror de kan gjøre det samme igjen i år.

– De har vært gode, og når man vinner kamper får man selvtillit. Men den tar det bare et sekund å bryte ned. Jeg sitter på inside-informasjon om enkeltspillere, og det håper jeg kan være avgjørende i dag, opplyser Wiggen.

Mr. Molde og lagets mest rutinerte spiller, Daniel Berg Hestad, er enig i trenerens uttalelser.

– Om de tar det som en lett match vil de få svi for det. De er et godt lag med bra spiller, så får vi komme opp som underdogs og jekke dem ned, sier midtbanespilleren.

Hestad har vært med på en rekke av rivaloppgjørene lagene imellom, og tror et fullsatt Lerkendal lørdag vil bidra til en fantastisk ramme rundt kampen.

– Det er viktig med utsolgt stadion på slike kamper. Som nærmeste nabo er det sterk rivalisering, og det er viktig for oss fra lille Molde å slå oppover. Det er en fantastisk kamp både for oss spillere og spesielt for supporterne, forteller klubblegenden.

Se intervju med formspiller Pål André Helland før kampen:

Trening på feltet til Rosenborg.