Hopp til innhold

– Svaret fra Listhaug er ikke godt nok

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) er ikke fornøyd med svaret fra innvandringsminister Sylvi Listhaug på hvorfor asylmottaket på Sunndalsøra skal legges ned.

Jenny Klinge

Justispolitisk talsperson i Senterpartiet, Jenny Klinge mener det er feil å legge ned asylmottaket på Sunndalsøra

Foto: Bernt Sønvisen

Torsdag i forrige uke varslet UDI at åtte ordinære mottak og ni mottak for enslige mindreårige asylsøkere skal legges ne di løpet av året. Ett av disse er asylmottaket på Sunndalsøra.

Beslutningen har skapt sterke reaksjoner lokalt. 30 arbeidsplasser går tapt og kommunen mener at det er veldrevet mottak med stor kompetanse som nå legges ned.

Skriftlig spørsmål

Stortingsrepresentant Jenny Klinge som er justispolitisk talsperson i Senterpartiet har sendt et skriftlig spørsmål til innvandringsminister Sylvi Listhaug der hun ville vite hva som var bakgrunnen for å legge ned asylmottaket på Sunndalsøra.

"Det fremstår som en politisk beslutning når mottak i byene blir lagt ned mens distriktsmottak blir avviklet. Hvilke vurderinger/prioriteringer ligger til grunn til grunn når EMA-mottaket på Sunndalsøra legges ned, og på hvilken måte er det hensiktsmessig å opprettholde mottakene i sentrale strøk hvor man allerede har en høy andel med innvandrere?"

Avviser føringer

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) tilbake på jobb.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug avviser at departementet har lagt føringer som skjermer mottak i sentrale strøk.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tirsdag kom svaret fra innvandringsminister Sylvi Listhaug som viser til at det er behov for å nedskalere mottakskapasiteten, og at mange mottak har måtte avvikle driften:

"Justis- og beredskapsdepartementet har i instruks til UDI fastsatt en rekke hensyn som skal vektlegges ved nedleggelse av asylmottak. UDI skal ivareta og balansere disse. Ett av hensynene som vektlegges er at det skal være mottak i hele landet

"I løpet av 2017 er det blitt avviklet mottak i mange deler av landet, også i tilknytning til de største byene. Departementet har ikke gitt føringer som skjermer mottak i sentrale strøk fra nedleggelse".

– Sunndal har vært knakandes god

Men Jenny Klinge er ikke fornøyd med det svaret hun har fått og sier hun vil ettergå opplysninger som kommer frem i svaret. Hun mener det er feil å legge ned asylmottaket på Sunndalsøra.

– Jeg reagerer jo ikke på at antallet mottaksplasser skal ned. Alle forstå at det handler om hvor mange som kommer hit. Men det blir feil dersom det i hovedsak er distriktsmottak som blir nedlagt mens mottak i byene blir beholdt. Dette handler både om arbeidsplasser og om muligheten for å integrere innvandrere og flyktninger. Og her har jo Sunndal vist seg å være knakandes god, og de har opparbeidet stor kompetanse så jeg mener det er feil å legge det ned, sier Jenny Klinge

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL