Hopp til innhold

7000 besøkte RaumaRock

Omlag 7000 personer besøkte RaumaRock i helga.

Publikum på Raumarock
Foto: Arild Pettersen / NRK

Festivasjef Frode Nakken hadde håpt at festivalen skulle komme opp i 7500 publikummere i år. Han er likevel fornøyd med årets festival.

Årviss økning

RaumaRock har hatt en jevn økning i tallet på besøkende siden starten i 2002 og årets publikumstall er på nivå med fjoråret. Rockefestivalen i sentrum av Åndalsnes gikk av stabelen fredag og lørdag med til sammen 23 konserter.

- I år varte RaumaRock bare i to dager mot tre dager tidligere år. Vi har hatt det samme besøkstallet på to dager som på tre dager i fjor. Vi når nok ikke målet på 7500, men er likevel godt fornøyde, sier Frode Nakken.

Lite bråk

Med rundt 7000 mennesker på konsert midt i sentrum av Åndalsnes blir trykket stort på lokalsamfunnet - både på festivalområdet og utenfor.
Politiførstebetjent Vebjørn Bale sier at selv om mange var berusa, var det forholdsvis lite bråk.

- Der var noen episoder med litt slåssing. Men det var ikke verre enn at det gikk bra, sier han. Alle er positive til arrangementet og dette går veldig bra, sier Bale.

Roleg natt for politiet

Kaizers til Rauma?

Fryktar sjuke festivalfolk

Bigbang åpner Raumarock

Foreldre må passe på

Vebjørn Bale sier det ikke er festivaldeltakerene som skaper de største utfordringene under festivalen.

- Største utfordringen er rett og slett de som ikke er inne på festivalområdet, sier Bale. De som er ute i gatene, og også på festivalcampen, der har vi en oppfordring til foreldre om å passe på barna sine og å følge dem opp litt. Vi registerer at det er en del berusa ungdom under 18 år som kanskje burde hatt følge av foreldrene sine, sier politiførstebetjent Vebjørn Bale.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL