NRK Meny
Normal

Kinosjefen: – Han virket både nervøs og urolig

En mann med skuddsikker vest satt fra seg en sekk i Molde kino sine lokaler torsdag kveld. Det utløste en væpnet aksjon og mannen ble arrestert. Nå vurderer kinoledelsen å endre rutinene.

Geir Hammerø

KINOSJEF: Geir Hammerø sier at de vil vurdere egne sikkerhetsrutiner etter hendelsen torsdag kveld.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politistasjonssjef Per Karsten Røv

POLITIET: Politistasjonssjef Per Karstein Røv sier at de vil avhøre mannen i løpet av dagen.

Foto: Aina Rødal / NRK

Politiet fikk torsdag kveld meldinger om en mistenkelig mann, iført skuddsikker vest, som hadde satt fra seg en ryggsekk i kinolokalene i Molde.

Det var andre kinogjengere som tipset politiet, og dette utløste en væpnet aksjon der mannen ble pågrepet. Han har sittet i varetekt gjennom natten og vil avhøres i løpet av dagen.

– Det er voldsomt spesielt at han går med skuddsikker vest, og årsaken til at han gjør det må vi prøve å finne ut av, sier sjef for politistasjonen i Molde, Per Karstein Røv til NRK.

Ifølge rbnett.no er mannen tidligere dømt for volds- og narkotikaforbrytelser.

Bosatt i en annen del av landet

Den pågrepne kommer ikke fra Molde.

– Det er en 22 år gammel mann som er bosatt i en annen del av landet. Han har kommet til Molde i løpet av det siste døgnet, og vi må prøve å finne ut av hvorfor han har kommet hit, forteller Røv.

Det var oppførselen til mannen som fikk de andre kinogjengerne til å reagere.

– Han satte fra seg en ryggsekk inne i foajeen i kinoen, vandret rundt omkring, ut og inn av kinosalen og oppførte seg på en måte som gjorde at folk reagerte, sier stasjonssjefen.

– Virket nervøs og urolig

Molde kino

MOLDE KINO: Det var i Molde kino mannen ble pågrepet torsdag kveld. Han hadde utvist en mistenkelig oppførsel ifølge andre i kinoen.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det var en ansatt ved kinoen som tok kontakt med politiet om den mistenkelige 22-åringen. Han hadde presset opp en automatdør og gått inn i kinosalen. Der hadde han byttet plass flere ganger og satt fra seg ryggsekken.

– Han virket både nervøs og urolig, og han hadde en oppførsel som gjorde at de som satt nærmest ble usikker, følte ubehag og gikk ut. Det er naturlig at folk reagerer, slik verdensbildet er blitt, forteller kinosjef i Molde, Geir Hammerø.

Da politiet var på vei hadde 22-åringen vandret rundt i gangene og prøvd å gjemme seg bak en sofa. Hammerø sier de vil vurdere sikkerhetsprossedyrene ved kinoen.

– Vi har sett i USA at såkalte ensomme ulver går inn i kinosaler, og alle offentlige samlingssteder er jo i teorien et mål for dem som vil gjøre noe. Man prøver å utvise service og vennlighet overfor publikum, men det er klart at vi må se på rammene for hva vi kan tillate, mener han.