NRK Meny
Normal

- Vi er ikke utradert

SVs listetopp kan se langt etter fire år på Stortinget slik resultatene ser ut akkurat nå. Men Ingrid Opedal beholder sitt gode humør og maner til å gjenreise partiet med ny kurs.

Ingrid Opedal 090913

– Det får holde med mineralvann, nok kaffe har jeg alt innabords, sier Ingrid Opedal som ikke har mye å feire så langt på valgkvelden.

Foto: Erik Hattrem

SV ligger nå og vaker rundt sperregrensa, det er ikke hva Ingrid Opedal hadde håpet på.

– Det er en stor forskjell fra 3,9 prosent til 4,0 prosent. Jeg håper vi kan greie firetallet, men tror ikke partiet blir utradert fra Stortinget. Én representant vil vi nok få inn på tinget, ser Opedal.

Linjene skal trekkes senere

Opedal vil ikke ta diskusjonen rundt partiets fremtid mens hun sitter på NRKs valgsending.

– Det er litt tidlig å trekke de lange linjene for partiet nå på valgnatta. Nå skal partiet ha en grundig diskusjon ut fra resultatet etter valget, så skal vi sette kursen videre, sier Opedal.

For det knusende valgnederlaget holdes god gjemt, Opedal velger nå heller å snakke om hva SV har gjort, enn hva de kunne ha gjort med flere representanter inne på Stortinget.

– Vi er veldig fornøyd med det vi har oppnådd i regjering, uten at velgerne har sett den alternative SV-politikken, sier hun.

Bergljot Johooooo

NRKS Grand Old lady, Bergljot Hjorthol intervjuer fylkestopper under NRK Møre og Romsdals valgsending.

Foto: Erik Hattrem

At hennes egen drøm om å bli stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal på Stortinget nå ser svært så fjern ut, er heller ikke en sak som bekymrer den rutinerte kvinna.

– Jeg er en dame med beina godt planta på jorda. Jeg har det veldig bra i Volda, selv om jeg gjerne skulle ha fått jobbet fire år på Stortinget. Men alt i at lever jeg godt med dette resultatet og håpet er at vi bikker fire prosent når alle stemmene er talt opp. det er verre for alle de flinke representantene vi har inne nå i dag som kanskje ikke får være der, sier hun.

NRK Møre og Romsdal kringkaster listetoppenes spennende valgnatt.