- Kjevlefri goro er berre vanlege goro som du slepp å kjevle ut. Dermed blir dei mykje enklare å lage, seier Haugen.
Trikset ligg i oppskrifta, fortel bakaren. Dermed auser du den tjukke røra opp i jarnet, og steiker den.
- Mykje lettare enn å kjevle den ut, seier han.
Goroen vil mange ha. Den er både dekorativ på brødfatet, og god på smak, fortel han.
- Dette er eit vanleg kaffebrød, og me bruker det saman med anna kaffemat.
Sjå oppskrifta til høgre i artikkelen eller ved å følgje lenka:
- Tek litt tid å steike
For å få til denne kakesorten må ein følgje oppskrifta nøye, seier Haugen. Under steiking må også jarnet vere godt trykt saman slik at goroen blir tynn og fin.
- Desse tipsa har eg funne ut av sjølv, og det å vere nøyaktig er alltid viktig.
- Goro er veldig enkel å lage, men det tek litt tid å steike.
Sjølv bruker han å lage mange når han fyrst set i gong. Både to og tre jarn tek unna røra etter kvart, fortel han.
- Må smake på
Goroen høyrer med i julestemninga på same måte som andre julekaker, seier han.
- Du må smake på maten, seier han, trass i at det er mykje smør i oppskrifta.
- Det går ikkje an å servere noko du ikkje har smakt på sjølv, smiler han.