Lasagne og salat på en gul turtallerken. I bakgrunnen kokekar og primus til matlagingen ute.

Anne Lindmo har gjort grundig hjemmelekse og funnet ut at turkameraten elsker lasagne.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Turmat: Lasagne og kling

Lasagne er supert på tur. Lag den i passe porsjoner, en til hver og varm den opp på primusen eller ved bålet. En søt avslutning på måltidet er lefse eller kake.

Slik gjør du

Før du drar

Lag lasagne i små folieformer, gjerne en til hver av turkameratene. (Se oppskrift lenger nede.)

Pakk salaten i en solid plastboks.

Lag dressing i en liten flaske.

Ta opp kake eller kling fra fryseren.

NB! Skal du være flere dager på tur kan denne middagen være frossen når turen starter, og være klar til å spises på dag to eller tre. Holdbarhet avhenger av årstid og temperatur.

På tur

To stykker kling, ute.

Anne Lindmo har med kling, lefse fra Vinje for å glede Odd Nordstoga.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Varm lasagne i vannbad i stekepanna eller på indirekte varme over bålet.

Riv salaten i plastboksen, hell over dressingen.

Pakk opp kaka, gi den eventuelt en liten oppvarming på svak varme, hvis den er enda bedre i lun utgave.

Tips

Spellemann Odd Nordstoga er den perfekte makker når Anne vil teste kombinasjonsøvelsen SUP-brett, beversafari og fisketur.

Spellemann Odd Nordstoga er den perfekte makker når Anne vil teste kombinasjonsøvelsen SUP-brett, beversafari og fisketur.

Kilde: Anne Lindmo i TV-serien «Frifot»/NRK