Hopp til innhold

Våren kan du samle i salatbollen

Når vårens første grønnsaker dukker opp i butikken, hva med å ha dem i en salat? Her er ti oppskrifter på salater med alt fra fisk og skalldyr til filet av okse eller lam, spennende oster eller frukt og grønt fra grillen.

Frisk spiresalat med sik

Spirer av mungbønne og råris sammen med karse, stangselleri, agurk og knutekål får følge av soyamarinert, rå fisk i salaten fra Paul Svensson.

Foto: YLE

Salaten på bildet over kommer fra Paul Svensson i TV-programmet Hygge i Strömsö. Han marinerer fisk i soyasaus og sukker, og blander den med agurk, stangselleri og friske spirer.

Foretrekker du annet enn sjømat, eller salater helt uten animalske produkter, finner du flere alternativer under. Både de lette, med bare grønnsaker, til alternativer med nøtter, ost eller oljebaserte dressinger.

...med grillet nektarin, mozzarella og skinke

Salat av grillet nektarin, mozzarella og skinke
Foto: Are Rodahl Hvalbye / NRK

...med stekt ost og bærvinaigrette

Salat med bærvinaigrette
Foto: TV4

...med reker, vårgrønnsaker og rekemajones

Video Karl Erik Pallesen lager salat med reker og vårens grønnsaker

...med lammefilet og urteaioli

Vårsalat med lammefilet og urteaioli med kapers
Foto: Peter Tullberg / SVT

...med oksefilet og gorgonzoladressing

Oksefilet og salat med blåmuggostdressing
Foto: Espen Hobbesland / NRK

...med kylling, artisjokk og cashew

Kyllingsalat med artisjokkhjerter og cashewnøtter
Foto: Peter Tullberg / SVT

...med grillet paprika

Salat med grillet paprika
Foto: DR

...med røykt torsk

Video Andreas Myhrvold lager salat med røykt torsk

...med rødløksdressing

Salat med rødløksdressing
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK