Salat med grillede nektariner og spekeskinke

Kokken Lise Finckenhagen har komponert denne oppskriften, som i tillegg til friske ingredienser som rucola og mozzarella inneholder nektarin – rett fra grillen.

Foto: ARE RODAHL HVALBYE / NRK

Salat med grillet nektarin, mozzarella og skinke

Lag en enkel og lekker salat med rucola, mozzarella, skinke og nektarin. Nektarinen kan grilles, men det går bra uten også.

Slik gjør du

Vask og tørk salaten.

Del nektarinene i to og fjern steinen. Drypp litt olivenolje på snittflaten og grill nektarinen raskt på varm grill til de får fint mønster men fortsatt er ferske.

Vend salat og basilikum med litt sitronsaft, olivenolje og en klype salt. Fordel salaten utover et fat eller en stor tallerken.
Legg på nektarinene. Riv mozzarellaen og skinken i biter, fordel det utover salaten. Drypp over olivenolje og balsamico. Avslutt med litt flaksalt og en runde kvernet pepper.

Tips

  • Bytt ut nektariner med fersken (de bør skrelles) eller fire plommer.
  • Vil du ikke grille stenfrukten kan du droppe det og heller bare skjære dem i båter.
  • Bruk gjerne coppaskinke.

Kilde: Lise Finckenhagen i Sommeråpent 2009