Blomkål- og osteterte

Terte er perfekt å servere til gjester.

Foto: Brødrene Price / DR

Terte med blomkål og ost

Engelskmennene elsker en god terte. Denne fristende blomkålterten som er fylt med deilig ost, er ikke noe unntak.

Slik gjør du

Kok opp melken sammen med løken som er delt i to, nellikspiker og laurbærblad. La det koke forsiktig i to minutter, og la det trekke litt etterpå.

Smelt smøret i en gryte, ha i melet og la det koke sammen under omrøring i cirka ett minutt. Sil melken over i gryta, litt om gangen, mens du rører godt. La sausen koke opp, og smak til med muskat. La det småkoke i 10 minutter.

Tilsett revet ost, og smak til med salt, pepper og sennep.

Del blomkålen i små buketter, og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, og ha blomkålen i sausen. Bland i hakket persille og hakket hardkokt egg.

Fordel blomkålblandingen i fire ildfaste former. Pensle kantene med pisket egg, og legg på et lokk av butterdeig. Pensle over med egg. Lag et lite hull i deigen slik at dampen slipper ut.

Stek ved 200 grader i 25–30 minutter.

La tertene få kjøle seg litt før du serverer dem sammen med litt god blandet salat.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat i Storbritannia»