Slik gjør du
Kok opp melken sammen med løken som er delt i to, nellikspiker og laurbærblad. La det koke forsiktig i to minutter, og la det trekke litt etterpå.
Smelt smøret i en gryte, ha i melet og la det koke sammen under omrøring i cirka ett minutt. Sil melken over i gryta, litt om gangen, mens du rører godt. La sausen koke opp, og smak til med muskat. La det småkoke i 10 minutter.
Tilsett revet ost, og smak til med salt, pepper og sennep.
Del blomkålen i små buketter, og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, og ha blomkålen i sausen. Bland i hakket persille og hakket hardkokt egg.
Fordel blomkålblandingen i fire ildfaste former. Pensle kantene med pisket egg, og legg på et lokk av butterdeig. Pensle over med egg. Lag et lite hull i deigen slik at dampen slipper ut.
Stek ved 200 grader i 25–30 minutter.
La tertene få kjøle seg litt før du serverer dem sammen med litt god blandet salat.