Svinekam med parmaskinke og oregano

Denne retten kan se avansert ut, men den er egentlig ganske enkel, mener Nigella Lawson.

Foto: Fra TV-serien «Nigellas italienske fristelser» / BBC

Svinekam med parmaskinke og oregano

Nigella Lawsons italienske svinekam får smaken innenfra, den er fylt med hvitløk, oregano og parmaskinke.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg svinekjøttet foran deg med den tykke delen til høyre. Skjær i den tykke delen fra midten og ut mot høyre, slik at du kan brette ut kjøttet omtrent som en bok. Pass på at du ikke skjærer helt gjennom, «sidene» skal henge sammen. Dette vil gi deg en større flate å legge fyllet på.

Ha finhakket hvitløk over hele «boksiden». Ta bladene fra et par kvaster med oregano og spre utover kjøttstykket. Ta vare på stilkene fra oreganoen.

Legg parmaskinken horisontalt over kjøttet. Ved å legge det slik er det lettere å rulle kjøttet sammen etterpå.

Dryss chiliflak over parmaskinken og rull kjøttstykket sammen som en pølse. Rull så fast du klarer. Knytt hyssing med 3–4 centimeters mellomrom, sånn at at kjøttet holder formen.

Skjær opp løken i tykke biter uten å skrelle dem, og legg dem i bunnen av en ildfast form. Løken vil gi god smak til kjøttet. Legg stilkene fra oreganoen i formen og plasser kjøttet på toppen. Til slutt heller du olivenolje over kjøttet.

La kjøttet stå i ovnen i cirka 75 minutter. Når det er ferdig det renner klar saft fra kjøttet når du skjærer i det. Kjernetemperaturen bør være 71 grader.

Sett den ildfaste formen et sted som tåler varmen og hell straks vermut og kokende vann i formen. Skrap rundt i bunnen av formen, slik at løken og kjøttet ikke sitter fast i bunnen. La kjøttet hvile i formen i 15 minutter.

Når du er klar til å skjære opp rullen flytter du den til en skjærefjøl. Varm gjerne opp igjen sausen om den har blitt litt kald. Skjær kjøttet i grove biter på cirka 2 centimeter, slik at de er tykke nok til å holde formen og fyllet. Du bør få ti skiver av rullen.

Server kjøttet på en seng av ruccolasalat med sausen servert separat. Skjær opp noen oreganoblader og dryss dem over kjøttet før servering.

Tips

  • Server gjerne svinerullen med en rotmos og grønne erter.
  • Spør slakteren eller ferskvaredisken om de kan skjære opp svinekammen for deg.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC