Stekte torsketunger

I Lofoten har man en enkel oppskrift på torsketunger. De vendes i mel eller griljermel og sprøstekes i rikelig smør.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Stekte torsketunger med purre- og chilidipp

I norske fiskevær har man alltid spist torsketunger. Den kjøttfulle biten er egentlig hakemuskelen under fiskens tunge. Tradisjonelt er det skoleungdom som pleier tjene penger på å skjære torsketunger. De trer torskehodene på spiker og skjærer ut den lille kjøttbiten.

Slik gjør du

Lag en dipp av créme fraîche, smetana eller norsk rømme krydret med chili, pepper, salt og finstrimlet purre.

Salte og pepre tungene og vend dem i hvetemel eller griljermel. Stek torsketungene i smør noen minutter på hver side, til de er fint stekte. Serveres med en gang med dippen.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Ann-Karin Løken Olavsrud i TV-serien Mat i Norden /YLE