Steinsopprisotto

Risotto laget med tørket steinsopp servert med frisk steinsopp på toppen.

Foto: Trond Andresen

Steinsopprisotto

Risotto laget med tørket steinsopp blir bare enda bedre når du har masse stekt sopp å servere ved siden av.

Slik gjør du

Bløtlegg soppen i cirka 30 minutter i lunkent vann.

Del soppen i små biter og sil av bløtleggingsvannet. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bruk en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje.

Tilsett sopp og ris. La det frese over middels varme til risen blir blank. Tilsett vinen og la den fosskoke til nesten all væske har kokt inn.

Spe med varm kraft, en stor øse av gangen, og rør til væsken har trukket inn i risen. Fortsett å tilsette kraft, og rør den inn til risen er knapt mør. Dette tar cirka 18 minutter.

Rør inn mascarpone og parmesan, smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn masse steinsopp som du har ristet i pannen med smør og gjerne litt finhakket hvitløk.

Tips

  • Vannet du bløtlegger soppen i, kan brukes som kraft etterpå.
  • Sopp kan du tørke i solskinn eller i ovnen ved 40–50 grader, hvis du ikke har investert i sopptørker.

Kilde: Trond Andresen