Grønn salat med bjørnebær og mozzarella.

Frisk bjørnebærsalat med dijonsennep og sitron.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Salat med bjørnebær

Bygg salaten i lag på tallerkenen, i stedet for å blande alt i en stor bolle. På denne måten ser du de vakre ingrediensene og hver bit oppleves annerledes enn sist.

Slik gjør du

Kok hvete og linser ved svært lav temperatur i rikelig med saltet vann. Kok til de er myke, men fortsatt har en seighet og nøttesmak. Skyll etterpå, så de blir kalde.

Legg blanda salat i bunnen av et stort fat eller i skåler. Dryss over hvete og deretter linser.

Riv mozzarellaen i biter og legg den midt i salaten.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle og visp med en gaffel til det blir en fin dressing.

Strø bærene på, og drypp dressingen over.

Topp til slutt med ristede frø og gjerne litt friske urter.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT