Du trenger:
4 porsjoner
3 dl blandet skalldyr fra hermetikkboks
100 gram fransk landbrød eller foccacio (italiensk brød)
1/2 hakket rødløk
Vinaigrette:
1 ss hvitvinseddik
1/2 ss honning
0,5 dl rapsolje
3 ss sikrogn
salt og pepper
litt vann
Rårevnet gulrøtter:
2 gulrøtter
0,5 dl solsikkefrø
1 appelsin (appelsinfiletene)
Dekorasjon:
1 tomat
plukket dill
salt
Slik gjør du
Skjær brødet i terninger, cirka 2x2 cm store. Bland brødet med skalldyr og løk.
Rør i sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smakstilsett med salt og pepper. Bland vinaigretten med skalldyr, sett til siden.
Riv gulrøttene fint på rivjernet, bland med appelsinfiletene og solsikkefrø.
Skjær tomatene i båter, ta bort kjernhuset og del tomaten i åtte båter.
Fordel gulrotssalaten i fire store glass, for eksempel cocktailglass. Legg på skalldyrsblandningen og dekorer med dillen og tomatene.