Tror sjøpølser kan få unge til å spise mer sjømat – men barna er litt skeptisk Smak, pris og dårlig kunnskap om matlaging er årsaker til at unge spiser lite fisk. Kan sjøpølse være en del av løsningen? Av Erik Waagbø og Trygve Grønning
Frykter bråk hvis Norge skal prøve å reklamere for hvalkjøtt i utlandet Hvalfangstnæringa og hvaleksperter mener Norge må promotere hvalkjøtt. Fiskeriministeren frykter at det kan ødelegge for salg av annen norsk sjømat. Av Monica White Martinsen, Petter Strøm og Kristin Thrane
Vil fôre oppdrettslaks med norsk gran Forsking viser at laksen blir friskare og veks raskare når han blir fôra med gran. Oppdrettarane er positive, men leverandør vil halde fram med brasiliansk soya. Av Rahand Bazaz, Sara Vilde Solås og Amalie Fagerhaug Evjen
Døydde etter fest på Røkke-skip i isaudet Kjell-Helge Rolness (50) fekk aldri legehjelp. Av Bjørne Østrem Djukastein og Line Tomter
Nå skal dette regnes som sjømat Regjeringen vil gi tang og tare status som sjømat. – En uvant smak som tilhører framtiden, sier Aurora Sand (17) fra Flekkefjord. Av Erik Wiig Andersen, Lars Eie og Vetle Hjortland
Spicy scampi med kokos, honning, soya og lime Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.
Spiser du denne kan du redde både havet og klimaet Noen ganger dukker det opp overraskende klimaløsninger. En av dem kan sushispisende bidra til, hvis de spiser kråkebolle, da. Av Iselin Elise Fjeld, Erik Waage og Håkon Benjaminsen
Alle er enige om at dette «gørret» er trafikkfarlig – men ingen gjør noe med det Av Nareas Sae-Khow, Marthe Svendsen og Jøte Toftaker