Sardiner serveres som snacks og fyller opp feeden til unge på TikTok. Norgesgruppen melder om rekordsalg av hermetisk fisk.
I fem veker har folk om bord fartøyet M/S «Vikingbank» jobba for å hente opp gamle fiskerireiskap frå sjøen. Toktleiar er bekymra for utviklinga.
2024 ble nok et rekordår for eksport av norsk sjømat. Men nordmenn spiser fortsatt mer kjøtt enn fisk. Pris pekes på som én av årsakene til at fisk ikke er mer populært til middag.
Tang og tare blir for første gang satsa på av Sjømatrådet. Produsent i Lofoten meiner det er starten på ei stor ny norsk næring.
Noreg er «tydeleg til stades» under forhandlingane om ein global plastavtale. I mellomtida er vi også tydeleg til stades på asiatiske strender.
Er det mogleg å fange fleire oppdrettsfisk enn det som skal ha rømt? Fiskeridirektøren får det ikkje til å gå opp.
Smak, pris og dårlig kunnskap om matlaging er årsaker til at unge spiser lite fisk. Kan sjøpølse være en del av løsningen?
Hvalfangstnæringa og hvaleksperter mener Norge må promotere hvalkjøtt. Fiskeriministeren frykter at det kan ødelegge for salg av annen norsk sjømat.