Sitronmåne

Revet skall fra sitron skal ligge til tørk før det drysses over glasuren

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Sitronmåne

Mette Blomsterberg lager to slags deig som hun så blander sammen. Sitronmåne slik den skal bakes.

Slik gjør du

Kaken bakes i en springform eller silikonform ca. 25 cm i diameter. Du trenger litt nøytral olje til å smøre formen med. (Silikonformer skal ikke ha fett.)

Deig A

Vaniljestangen deles på langs og vaniljefrøene skrapes ut med en liten kniv. Litt sukker og vaniljefrøene knuses sammen med en palettkniv slik at frøene skilles. Romtemperert smør, melis, sukker og vaniljesukker røres luftig. Romtempererte egg og eggeplommer tilsettes litt om gangen. Stopp når røren er jevn. Hvetemel og maisenna siktes inn i røren og vendes forsiktig sammen med revet sitronskall og saft.

Deig B

Elt marsipan og sukker sammen med hendene. Elt smør i, litt om gangen. Når alt smøret er knadd sammen med marsipanen tilsettes eggene, litt om gangen.

Deig A og B vendes sammen og has i formen. Stekes ved 190 °C til den er gyllen og gir etter for trykk. Ca. 35 til 40 minutter. Avkjøles.

Sitronglasur

Riv sitronskallet og la det lufttørke til kaken skal glaseres.
Saften av ½ sitron, melis og kanskje et par dråper vann røres sammen i en liten kasserolle.
Varm glasuren litt og fordel den raskt på den avkjølte sitronmånen. Dryss straks på lufttørket sitronskall.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv