Samosa med søtpoteter og fisk

Samosa, yoghurtsaus og en enkel salat. Tareq Taylor har brukt lilla søtpotet i salaten.

Foto: Eva Robild / SVT

Samosa med yoghurtsaus

Frityrstekte trekanter av filodeig er fylt med søtpotet, torsk og erter. Tareq Taylors samosa serveres med salat og yoghurtsaus.

Slik gjør du

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger på cirka 2 x 2 centimeter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres alt i olje sammen med chili, til løken er blitt blank, Tilsett torsken og fortsett å steke mens du rører til nesten all væske er borte.

Tilsett curry og erter. Smak til med salt. Sett til avkjøling.

Skjær filodeigen på langs i cirka 10 centimeter brede remser. Legg tre lag filodeig på et skjærebrett og pensle med vann. Legg omtrent en spiseskje av fyllet i den ene enden. Brett over, så du får en trekant. Fortsett å brette trekanten over filodeigen flere ganger, så fyllet låses inn i pakken og beholder formen. Fest endestykket godt med litt vann.

Varm opp oljen til cirka 160 grader. Friter pakkene gyllenbrune i oljen. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av seg. Server samosa med sausen og friske salatblader, frisk mynte og cashewnøtter.

Yoghurtsaus

Bland alle ingrediensene i en blender til en jevn saus.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT