Slik gjør du
Del hjertesalaten i båter, og legg den i bunnen av et serveringsfat. Kutt mango i terninger og legg dem fint på.
Kok opp en liter vann med to spiseskjeer salt. Skjær av bunnen på aspargesen og kok dem i to til tre minutter. Avkjøl dem i kaldt vann, og legg dem fint på salaten. Legg spekeskinke fint på toppen.
Varm opp olje til 180 grader. Skjær lompene i trekanter og friter dem i to minutter. Legg lompene på et papir, slik at oljen renner av. Dryss over litt salt.
Bland sammen egg, sennep, ramsløk og eddik i et glass. Kjør dette med stavmikser samtidig med at du sper med olje. Tilsett noen dråper vann, slik at den ikke blir for tykk. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Fullfør salaten med dressingen og sprø lompe. Dra gjerne noen drag med sort pepper over. Dryss over masse persille.
Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1