Slik gjør du
Oppskriften er til åtte store scones.
Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Skjær aprikosene i små terninger. Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, men spar litt nøtter til pynt.
Bland sammen til en jevn deig, del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og skjær hver leiv i fire eller åtte, avhengig av hvor store du vil ha dem.
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen i 15-20 minutter på 200 ºC. Avkjøl på rist.
Tips
Server gjerne litt pisket crème fraîche og syltetøy til.
Vil du lage ditt eget superraske syltetøy kan du koke opp 2 deler bær etter ønske med 1 del syltesukker. Skum av og la syltetøyet koke i 2 minutter - så: Ferdig.