Saftige scones

Nøtter, rosiner, aprikoser og revet appelsin- og sitronskall gjør disse sconesene helt spesielle.

Foto: Marie Melgård / NRK

Saftige scones

Kos deg med te og scones. Det er deilig både til frokost og som kveldskos. Disse er fylt med nøtter, rosiner og tørket aprikos.

Slik gjør du

Oppskriften er til åtte store scones.

Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.

Skjær aprikosene i små terninger. Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, men spar litt nøtter til pynt.

Bland sammen til en jevn deig, del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og skjær hver leiv i fire eller åtte, avhengig av hvor store du vil ha dem.

Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen i 15-20 minutter på 200 ºC. Avkjøl på rist.

Tips

Server gjerne litt pisket crème fraîche og syltetøy til.

Vil du lage ditt eget superraske syltetøy kan du koke opp 2 deler bær etter ønske med 1 del syltesukker. Skum av og la syltetøyet koke i 2 minutter - så: Ferdig.