Risotto av rød ris fra Camargue

Rød ris har ikke så mye stivelse som vanlig risottoris, derfor blir den ikke like kremet. Her er rød risotto servert med stekte froskelår.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Risotto av rød ris fra Camargue

Brødrene Price rir på hvite hester sør i Frankrike. De lager risotto av rød ris fra Camargue med stekte froskelår. Froskelårene kan byttes ut med kyllingvinger.

Slik gjør du

Kok opp hønsebuljongen i en gryte, og tilsett tomatpuré. Hold buljongen på kokepunktet.

Finhakket sjalottløk og hvitløk klares i olje i en sautepanne eller gryte. Tilsett risen, og la den steke med under omrøring i noen minutter.

Finhakk fennikelen, og ha den i risen. La den steke med til den begynner å falle litt sammen. Ha i et glass rosévin, og la vinen dampe vekk. Tilsett litt etter litt av buljongen mens det røres med jevne mellomrom.

Rød ris tar litt lengre tid enn vanlig ris, så man må prøve seg fram, og kjenne om den er ferdig kokt. Når den er nesten ferdige tilsettes oliven og hakket, saltet sitron. Hvis du har lyst blander du en spiseskje smør i risottoen når den er ferdig.

Rød ris inneholder ikke så mye stivelse som risottoris, så den blir ikke så kremet som vanlig risotto. Smak til med nykvernet pepper. Salt er ikke nødvendig, for både oliven og sitron er salt.

Server risottoen sammen med stekte froskelår (eller ev. stekte kyllingvinger).

Stekte froskelår

Froskelårene (eller kyllingvingene) vendes i mel krydret med rikelig med salt og pepper. Stekes i varm olivenolje på pannen. Når de er nesten ferdige has finhakket hvitløk og persille i pannen. Ha i en klatt smør, og bland alt godt.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR