Ribbesmørbrød

Juleribba blir påskegodt med nytt og annerledes tilbehør.

Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

Ribbesmørbrød

Etter en lang og god skitur i strålende påskevær kan juleribba forvandles til en fristende påskelunsj, med enkle grep. Du trenger bare å bytte ut poteter, rødkål og saus med kål, majones, eple og grovt brød.

Slik gjør du

Skjær den ferdigstekte ribba i passe tykke skiver, og stek de i ei tørr panne så de blir litt sprø.

Stek en skive brød i samme panne, brød stekt i ribbefett er bare helt magisk godt.

Damp opp sayoykål i litt smørvann. Anrett brød, kål og ribbeskiver som et smørbrød, med brødet i bunn.

Rør ut litt presset appelsinsaft i majonesen før du heller den over i tynne striper.

Skjær opp et eple i tynne skriver og legg så mange du vil, inn mellom ribbestykkene. Pynt med de grønnsakene og urtene du har.

Tips

Ønsker du å kjenne på vårfølelsen, smaker finkutta vårløk godt sammen med ribba.

Kilde: Lars Erik Vesterdal