Laster innhold, vennligst vent..
Pizza Picante Passione

Pepperonipulver og cayennepepper er blant ingrediensene som gjør denne til en pizza med spark i.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Pizza Picante Passione

Med hjemmelaget saus, vårløkolje og pepperonipulver blir dette en pizza som glatt overgår grandisen.

Slik gjør du

Bunn: Sikt melet sammen med salt og tørrgjær. Så lager du en grop i midten der du heller oljen. Trekk melet inn mot gropen, og tilfør vann etterhvert. Deigen knar du med hendene i cirka ti minutter. Smør en bolle med litt nøytral olje – raps eller solsikkeolje – og legg deigen oppi. Dekk til med plast og/eller håndkle og sett den lunt til heving i minst en time. Etter heving trykker du den ut eller kjevler den så tynn du klarer.

Pizzasaus: Tomatene puttes oppi en kjele med kokende vann et par minutter (snitt et kryss i hver tomat med en skarp kniv for å få skinnet lettere av). Legg de raskt over i kaldt vann to-tre minutter. Fjern skinnet, skjær dem i 4, og fjern det fuktigste kjøttet samt frøene. Fres hvitløk og sjalottløk sammen med vårløkolje, hvitvin og tomatpuré i en tykkbunnet panne. Etter fire-fem minutter har du oppi tomatene, krydder, basilikum, honning og sukker. La dette koke i pannen i 30-50 minutter. Hvis du vil, kan sausen helles i en bolle og kjøres med en stavmixer til den konsistensen du ønsker, og deretter helles den tilbake i pannen for koking i en halv time til. Hell sausen tilbake i bollen og sett til side.

Pizza: Fordel saus, ost, Chorizopølser, rød delikatesseløk og søt paprika over bunnen. Stekes på høy varme til den er ferdig. Høy varme gir sprøest bunn. Ved 230 grader tar det åtte-ni minutter. Følg med - det gir det beste rådet for godt resultat.

Vårløkolje: Hakk det grønne fra en bunt vårløk og kjør det med stavmixer sammen med 3-4 dl nøytral olje. Ha i litt salt og kok i et lite minutt. Visp mens det varmes opp, sil til det kun er en glatt olje tilbake. Avkjøles i romtemperatur og helles over på spruteflaske eller i en liten mugge.

Syltede, røde delikatesseløk: Fjern det ytterste laget, ha løken i en lake av én del rødvinseddik, én del eplemost, én del vann, én del sukker og 1/2 del flytende honning. Kok opp og la det stå på middels varme i 30-40 minutter. Del løkene i to og fordel oppå pizzaen.

Pepperonipulver: Pepperoniskiver bakes i ovnen på 180 grader i cirka 30 minutter. La dem tørke på bakepapir, tørk av oljen og kjør dem til fint pulver i en blender eller med en stavmikser.

Tips

Sausen holder til mer enn én pizza. Den smaker best fersk, men kan også fryses.

Kilde: Arve Serigstad