Video Andreas Myhrvold lager pinnekjøtt

VIDEO: Pinnekjøttet lager du enkelt når kokken Andreas Myhrvold har vist deg hvordan.

Pinnekjøtt med kålrabistappe

Pinnekjøtt er julemiddag for mange. Her får du oppskriften – og hjelpen – du trenger!

Slik gjør du

Pinnekjøttet må vannes ut på forhånd.

Legg pinnekjøttet i en stor bolle eller bøtte, og fyll på kaldt vann helt opp til kanten. La dette stå i 24 timer på et kaldt sted.

Legg bjørkepinnene i bunnen av en gryte og hell på vann til det nesten dekker pinnene. Legg deretter kjøttet oppå pinnene, legg på lokk og kok opp på middels varme til kjøttet slipper beina.

Det tar mellom to og to og en halv time. Pass på at det alltid er vann i kjelen.

Kålrabistappe

Skrell gulrøttene, potetene og kålrabien (altså kålrot) og skjær dem i passende biter. Legg dem i vann, kok dem møre og sil av vannet.

Ha i fløte, og mos grønnsakene med en stavmikser.

Smak stappen til med nyrevet muskat, salt og pepper, tilsett smøret. Her kan du også smake til med fettet og/eller kraften/sjyen fra pinnekjøttet.

Tips

Server pinnekjøttet rykende varmt med stappe, pølser, dampede mandelpoteter og sjy fra pinnekjøttet.

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt