Se flere konkurransebilder her
Pastarett med blåmuggost. Foto: Anette Thorvaldsen.
Ingredienser:
8 skiver spekeskinke
400 g pasta
salt
2 ss olivenolje
1 rødløk, i skiver
50 g soltørkede tomater, i biter
2 dl fløte
1 dl hønsebuljong
100 g blåmuggost, i biter
2 ss hakket persille
Slik gjør du:
1. Varm stekeovnen til 200 grader. Legg spekeskinken på en stekeplate dekket med bakepapir og stek dem til de blir sprø. Det tar 3-4 minutter.Skjær spekeskinken i skiver.
2. Kok spagetti i lettsaltet vann, til den er al dente. Sil av vannet.
3. Varm oljen i en kjele og fres løken og soltørkede tomater til løken blir myk. Ha i fløte, kraft og halvparten av blåmuggosten. Rør godt og la sausen koke i 5 min.
4. Bland saus og spagetti i en bolle og dryss over resten av osten, persillen og spekeskinken.
Tilberedningstid: 20 min.