Ingredienser:
Pizzaiola:
1 stk. løk
2 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
Pizzaiola, ostesaus og kjøttsaus med rødvin. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt.
2 ss tomatpuré
1/2 stk. sitron
1 g sorte oliven
Slik gjør du:
1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fres dem lett i olivenolje i en panne, ha i tomater og tomatpuré og la sausen koke inn litt.
3. Del olivenene i to og ha over i sausen rett før servering.
Ostesaus:
1 ss smør / margarin
2 ss siktet hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan eller annen hvitost
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/4 ts malt muskat
Slik gjør du:
1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
3. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Kjøttsaus med rødvin:
500 g kjøttdeig
1 løk
1 ss olje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
3 einerbær
2 laurbærblader
1 boks knuste hermetiske tomater
1 ss frisk rosmarin evt 1 ts tørket
Slik gjør du:
1. Brun kjøttdeig og finhakket løk i olje. Tilsett knuste einerbær og knuste laurbærblader. Dryss over salt og pepper.
2. Hell over rødvin og hermetiske tomater. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 20 minutter.
3. Smak til med salt, pepper og rosmarin.