Se flere konkurransebilder her
Blåskjellsuppe. Foto: Kåre Jacobsen.
Ingredienser:
1 kg vaskede og rensede blåskjell
1 finhakket liten løk
1 ts timian
2 fedd hakket hvitløk
2 1/2 l hvitvin
2 gulrøtter
1/2 liten sellerirot
1/2 liten purre
2 ss smør
2 1/2 dl fløte
3 ss hakket gressløk
1 ss sitronsaft
2 ts maisenna
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Vask og rens skjellene. Kast de som ikke lukker seg. Finhakk løken og fres den lett i smøret med hakket hvitløk og timian. Ha i skjellene o gsett på varmen på full styrke. Tilsett hvitvinen.
2. Kok opp under lokk og la koke i ett minutt til skjellene har åpnet seg. Sil av og ta vare på kraften. Rens kjøttet ut av skjellene og sett det til side.
3. Rens gulrot, purre og sellerirot, og skjær i små terninger. Fres grønnsakene i litt smør og hell på kraften. Tilsett fløten. Kok opp og la koke i 5 minutter. Smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft, og jevne den med maisenna utrørt i kaldt vann. Ha blåskjellkjøttet og finkuttet gressløk i suppen ved servering.
Lages på en liten halvtime.