Slik gjør du
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Pastadeig
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett egg og bland deigen med skaftet på en sleiv.
Ta deigen ut av bollen og legg den på en melet bakefjøl. Arbeid deigen jevn med hendene. Hvis deigen er for hard og tørr, tilsett litt mer egg, og hvis det føles klebrig er det bare å jobbe i litt mer hvetemel.
Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter før du kjevler den ut.
Rull deigen i en pastamaskin ned til størrelse nr. 6 (avhengig av hva slags pasta du skal lage) og skjær den deretter i smale strimler med pastamaskinen, eller skjær den med en kniv til ønsket form.
Pastaen kan tilberedes direkte i kokende vann, og har ca. 1–2 minutter koketid.
Blåskjell
Rengjør blåskjellene og sorter ut skadede eller døde blåskjell.
Varm en kjele og stek hvitløk og chili i olivenolje.
Tilsett blåskjell, hvitvin og sitron.
Sett lokket på og damp til blåskjellene har åpnet seg, ca. 4 minutter.
Plukk blåskjellene og sil kraften fra kjelen.
Marinerte tomater
Kutt tomatene i fine biter. Ha i en bolle.
Varm olivenolje med korianderfrø, krondill og hvitløk. Hell den varme oljen sammen med alle krydderne over tomatene. Smak til med salt.
Squash
Skjær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Stek dem gylne i olivenolje.
Klem sitronen over squashen i den varme stekepannen. La væsken fordampe i pannen. Salt etter smak.
Brosme
Gni fisken i litt salt. Kok fisken forsiktig i den silte kraften blåskjellene ble kokt/dampet i.
Krem på meldesokk
Kok vann og blancher meldestokken raskt, ca. 30 sekunder.
Ta meldestokken opp og legg den i et mikseglass eller en annen praktisk bolle. Bland med de andre ingrediensene. Krydre med salt.
Servering
Vend pastaen inn i den kremete meldestokk-sausen og topp med marinerte tomater, stekt squash, kokt brosme og blåskjell.
Tips
Se video av at Tareq lager pastaen her.