Laster innhold, vennligst vent..
Sauce gumbo - gryte med oksekjøtt

Gryten med rød palmeolje og oksekjøtt er klar til at den kokte okraen skal helles i.

Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

Sauce gumbo – gryte med oksekjøtt

Sauce gumbo er en gryterett med oksekjøtt og bønner som gjerne serveres med kokt ris. Danske Sofi, med far fra Nigeria, har med oppskriften til Anne Hjernøe i Anne får gjester.

Slik gjør du

Hakk okra og løk.

Varm olje i en tykkbunnet gryte, og brun kjøttet i den. Tilsett hakket løk, tomatpuré og krydder. Stek litt videre, og ha i litt vann.

La retten syde i omtrent en halv time.

Ha okraen i en annen kjele. Ha i litt vann, og la den småkoke. Når den har kokt litt, og begynt å bli mør, har du okraen over i gryta med oksekjøttet. La retten koke i 20 minutter til.

Kilde: Safi Hansen Yahiya/ Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»